Separatistas Motorola rėžė: „Dėl visko kalti regiono gyventojai“

Rytų Ukrainoje, regis, pagaliau pradėta laikytis Minsko susitarimų – abi konflikto pusės pradėjo atitraukti savo ginkluotę. Tačiau dėl to džiaugiasi ne visi: žymusis prorusiškas separatistas Motorola spjaudosi keiksmais – anot jo, regiono gyventojai pasielgė kaip bailiai, rašo „Ukraine Today“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-02-27 10:45, atnaujinta 2018-01-12 03:34

Rusijos pilietis Arsenas Pavlovas, geriau žinomas Motorolos pravarde, buvo vienas žymiausių separatistų nuo pat konflikto pradžios. Jis tapo savotiška prorusiškų kovotojų garsenybe – jo vestuves su mylimąja prorusiškų pažiūrų Elena transliavo daugybė Rusijos televizijų.

Dabar šis separatistų lyderis, atrodo, jaučiasi nusivylęs ir paliaubomis, kurias mėginama įgyvendinti, ir Rytų Ukrainos gyventojais – esą jie dėl Rusijos padarė per mažai.

Jo teigimu, Donbaso regiono gyventojai, užuot kovoję už „rusiškąjį pasaulį“, ėmė ir pabėgo. Esą separatistai būtų daug geriau susidoroję su Ukrainos pajėgomis, jei žmonės būtų ėmęsi ginklų ir nepabėgę į kitas Ukrainos dalis, Rusiją, Lenkiją ir Baltarusiją.

Anot jo, viskas būtų kitaip, „jei kiekvienas Donbaso gyventojas, kiekvienas Luhansko ir Donecko „liaudies respublikų“ gyventojas, kiekvienas iš Rusijos, Baltarusijos ir Lenkijos rastų stiprybės ir sugebėjimų atvykti čia su ginklais ir apginti savo žemę“.

Dėl konflikto Rytų Ukrainoje namus teko palikti beveik milijonui žmonių. Separatistai jau kiek anksčiau skundėsi, kad jiems buvo sunku rasti vietinių, kurie galėtų stoti į jų gretas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.