Didįjį Maskvos upės tiltą siūloma pervadinti B. Nemcovo vardu

Vienas iš Rusijos respublikonų partijos – Liaudies laisvės partijos

Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 1, 2015, 4:49 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:02 PM

Maskvos centre vyksta su valdžios pareigūnais suderintos gedulingos eitynės, jų dalyviai nuo Kitaigorodo metro stotelės eina Mažojo Maskvos upės tilto link. Pirmieji procesijos dalyviai jau pasiekė Didįjį Maskvos upės tiltą.

„Borisas (Nemcovas) – su mumis, – įvykio vietoje kalbėjo M.Kasjanovas. – Prieš pusantros dienos piktadariai prisėlino iš užnugario ir nušovė Borisą už jo teisybę ir poziciją.“ Politikas pabrėžė: „Mes neatleisime, žudikai bus nubausti.“

M.Kasjanovas taip pat paragino Didįjį Maskvos upės tiltą pervadinti Nemcovo vardu. „Nuo šiol šį tiltą vadinsime Nemcovo garbei“, – sakė jis.

Daugelis eitynių dalyvių neša Rusijos vėliavas, nužudytojo politiko atvaizdus su užrašais „Jis kovojo už laisvą Rusiją“, „Jis kovojo už mūsų ateitį“, „Didvyriai nemiršta, o šios kulkos paleistos į kiekvieną iš mūsų.“

Rusijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, akcijoje dalyvauja apie 16,5 tūkst. žmonių, valdžios pareigūnai leido žygiuoti iki 50 tūkst. gyventojų.

B.Nemcovas buvo vienas iš dviejų partijos RPR-PARNAS pirmininkų, jis žuvo penktadienio naktį. Rusijos tyrimų komitetas pradėjo ikiteisminį tyrimą. Tiriamos kelios nužudymo versijos, neatmetama, kad pasikėsinimas buvo užsakytas.

B.Nemcovas bus laidojamas kovo 3 d. Trojekurovo kapinėse Maskvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.