Svarbiausia B.Nemcovo nužudymo liudininkė vis dar sulaikyta

Svarbiausia Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymo liudininkė Ana Durickaja iki šiol sulaikyta Maskvos pareigūnų. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 1, 2015, 12:51 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:35 PM

B.Nemcovo advokatas Vadimas Prochorovas Rusijos televizijai teigė, kad 23 metų ukrainietei neleidžiama išvykti iš šalies, iš jos atimtas pasas.

Ukrainos konsului Henadijui Breskalenkai taip pat nėra leidžiama susitikti su mergina ir sužinoti jos buvimo vietos.

Jo teigimu, nors ir yra pagrindinė tyrimo liudininkė, ji – ne Rusijos pilietė, todėl jai turi būti leista grįžti į Ukrainą. 

„Radio Svoboda“ praneša, kad net A.Durickajos giminėms nėra žinoma, kur ji laikoma.

„Ji sakė, kad buvo nuvežta į kažkokį butą. Ten yra apsauginis, kuris neleidžia jai išeiti iš kambario“, – merginos artimuosius citavo Ukrainos parlamento narys Ostapas Semerakas.

Anot jo, jai leidžiama retkarčiais susisiekti su artimaisiais.

Kremliaus kontroliuojamas dienraštis „Izvestija“ įtarimus dėl opozicionieriaus mirties spėjo mesti ir A.Durickajai. 

„Mūsų šaltiniai teigia, kad ji neseniai skrido į Šveicariją nutraukti nėštumo. Tyrėjai siekia nustatyti, ar žmogžudystė negalėjo įvykti dėl asmeninio konflikto su kitu vyru dėl merginos“, – teisėsaugos šaltinius „citavo“ laikraštis. 

Penktadienio vakarą B.Nemcovas su A.Durickaja išėjo iš restorano Maskvos prekybos centre GUM Raudonojoje aikštėje.

Jie ėjo siauru tiltu per Maskvos upę vos 200 metrų nuo Kremliaus, kai iš automobilio iššokę nenustatyti užpuolikai politikui į nugarą paleido mažiausiai 4 kulkas. B.Nemcovas iškart mirė.

Paslaptingoji mergina

Apie A.Durickają žinoma labai nedaug. Pranešama, kad ji yra modelis ir aktorė, pastaruoju metu gyvenanti Kijeve ir Maskvoje.

Gimusi Bila Cerkvoje, ji vėliau persikėlė į Kijevą, kur mokėsi ekonomikos ir kartu pradėjo modelio karjerą. Modelių agentūros „Kiyv Casting“ puslapyje anksčiau buvo galima rasti jos nuotraukų, tačiau ką ji veikė pastaruoju metu – neaišku.

Vienos iš modelių agentūrų, su kuria dirbo A.Durickaja, administratorė spaudai teigė, kad jau kurį laiką su ja nebendradarbiavo.

„Mūsų puslapyje dar galima rasti jos nuotraukų iš renginių, pavyzdžiui, Kijeve vykusios prabangių automobilių mugės. Kur ji dirbo vėliau, mes nežinome“, – Ukrainos naujienų portalui kp.ua sakė atstovė.

Nenorėjusi prisistatyti Ukrainos grožio konkursų organizatorė portalui teigė, kad ji niekada nebuvo žymi, nors ir dalyvaudavo įvairių Ukrainos dizainerių kolekcijų pristatymuose.

Prieš trejus metus susipažinusi su B.Nemcovu ukrainietė neva sustabdė modelio karjerą.   

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.