Indijoje autobuse merginą išprievartavęs vyras: ji pati kalta

Vienas iš vyrų, nuteistų už grupinį išprievartavimą Indijoje, pareiškė, kad „už prievartavimą yra kaltesnės merginos nei vyrai“, praneša „The Independent“.

Autobuse išprievartauta mergina buvo išmesta iš judančios transporto priemonės kartu su savo draugu.<br>AP nuotr.
Autobuse išprievartauta mergina buvo išmesta iš judančios transporto priemonės kartu su savo draugu.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2015-03-02 15:36, atnaujinta 2018-01-11 20:52

Praėjus dviem savaitėms po užpuolimo 23-ejų fizioterapijos studentė mirė nuo žiaurių sužeidimų. Ją sužalojo šeši vyrai, merginai bekeliaujant namo iš kino su draugu. Tarp nusikaltėlių įvardijamas ir Mukeshas Singhas, tikinantis, esą tuo metu vairavo autobusą ir neprisidėjo prie 2012 metais gruodžio 16 dieną įvykdyto užpuolimo.

„Padori mergina nevaikštinės gatvėse apie devintą valandą vakaro. Jei merginą išprievartaujama, ji kaltesnė už vaikinus. Merginos ir vaikinai nėra lygūs. Merginos turi tvarkytis namuose, o ne naktį lankytis baruose, diskotekose, dėvėti netinkamus rūbus. Maždaug 20 procentų merginų yra padorios“,- kalbėjo nuteistasis.

M.Singhas interviu taip pat teigė, kad prievarta ir smurtas turėtų pamokyti moteris. Jis kritikavo užpultąją merginą, kad ši priešinosi. Jo manymu, jei mergina yra užpuolama, ji neturėtų priešintis ar bandyti išsigelbėti.

„Jai derėjo tylėti ir leistis būti prievartaujamai. Tada vaikinai būtų ją išmetę ir trenkę jos draugui“,- dėstė savo prielaidas indas.

Autobuse išprievartauta mergina buvo išmesta iš judančios transporto priemonės kartu su savo draugu. 13 dienų trukusi intensyvi medicininė prižiūra jos neišgelbėjo. Aukos draugas buvo sumuštas, jam sulaužyti šonkauliai. Vaikinas išgyveno ir liudijo prieš užpuolikus. Merginos mirtis sukėlė didžiulę reakciją visame pasaulyje. Penki iš nusikaltėlių buvo nuteisti mirties bausme.

M.Singas taip pat išdėstė ir savo nuomonę apie prievartautojams vykdomas mirties bausmes: „Dabar, kai vaikinai prievartaus, jie nebepaliks merginų gyvų, o jas žudys. Anksčiau jie išprievartaudavo ir pasiūlydavo palikti merginas gyvas, nes manydavo, kad šios nesiskųs. Nuo šiol, jie merginas žudys“.

Vyras taip pat paaiškino, kad jei pamatytų savo seserį ar dukrą elgiantis nepadoriai, jas padegtų. Vėliau vienas iš gynybos atstovų bandė paaiškinti, kad Indijoje laikomasi visiškai kitokių tradicijų. Jo teigimu, čia vyrai ir moterys negali būti draugais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.