Nužudyto B. Nemcovo draugė A. Durickaja grįžo į Ukrainą

Rusijos opozicijos lyderio Boriso

A.Durickaja tapo svarbia liudininke – jai teko ilgai bendrauti su Rusijos teisėsaugos pareigūnais.<br>AP nuotr.
A.Durickaja tapo svarbia liudininke – jai teko ilgai bendrauti su Rusijos teisėsaugos pareigūnais.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

Mar 3, 2015, 9:01 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:27 PM

Tuo tarpu Maskva pažadėjo iki galo ištirti šį „purviną nusikaltimą“, kuris yra labiausiai sukrečianti politinė žmogžudystė per visą Vladimiro Putino vadovavimo laikotarpį.

Ana Duryickaja, kuri ėjo kartu su B.Nemcovu, kai jis penktadienį vėlai vakare buvo nušautas ant tilto Maskvos centre, saugiai atskrido į Kijevo oro uostą, žurnalistams pranešė ją lydėjęs rusas advokatas Vadimas Prochorovas, pridūręs, kad merginai reikia pailsėti.

55 metų B.Nemcovas, buvęs vicepremjeras, ilgametis V.Putino kritikas ir kovotojas su korupcija, bus palaidotas antradienį Trojekurovo kapinėse Maskvos pietvakariniame pakraštyje.

Jo palaikai 7 val. Grinvičo (9 val. Lietuvos) laiku bus pašarvoti Andrejaus Sacharovo žmogaus teisių centre.

B.Nemcovas buvo nušautas penktadienį prieš vidurnaktį, kai ėjo su 23 metų A.Durickaja per Didįjį Maskvos upės tiltą, esantį šalia Kremliaus.

V.Putinas pareiškė, kad tai buvo „užsakomoji žmogžudystė“ ir provokacija, bei pažadėjo, kad bus dedamos visos pastangos sučiupti kaltininkus.

Pirmadienį užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas taip pat patikino, kad šis „purvinas nusikaltimas“ bus „nuodugniai ištirtas“.

Rusija pasiūlė 3 mln. rublių (43,4 tūkst. eurų) atlygį už informaciją, kuri padėtų išaiškinti B.Nemcovo nužudymą. Tai gana nemenka suma šalyje, kurioje vidutinis mėnesinis atlyginimas yra apie 60 tūkst. rublių (857 eurai).

A.Durickaja anksčiau sakė, kad tyrėjai neleidžia jai išvykti iš Maskvos.

Ji tvirtino po žmogžudystės papasakojusi tyrėjams viską, ką žinojo, bet jie neleido jai išvykti, teigdami, jog nerimauja dėl jos saugumo.

„Tris dienas jie mane vežiojo policijos automobiliu į Tyrimų komitetą“, – sakė A.Durickaja nepriklausomai televizijai „Dožd“.

„Jie man nepaaiškino, kada būsiu paleista ir kodėl esu čia laikoma“, – pridūrė ji.

Anos motina Ina Durickaja, gyvenanti Kijeve, sakė bijanti, kad jos dukros faktinis namų areštas reiškia, kad tyrėjai ketina padaryti ją įkaite, gilėjant Rusijos ir Ukrainos santykių krizei.

Kai merginai buvo leista išvykti iš Rusijos, Ukrainos užsienio reikalų ministerijos atstovas Jevhenas Perebijnis parašė savo „Twitter“ paskyroje, kad „Ukrainos diplomatai Maskvoje suteikė visą reikalingą pagalbą, kad ji grįžtų namo“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.