B. Clintono portrete – ir jo meilužės M. Lewinsky šešėlis

Billo Clintono portretą nutapęs menininkas prisipažino jame palikęs užuominą apie buvusio JAV prezidento romaną su Baltųjų rūmų praktikante Monica Lewinsky.

B.Clintono portrete – ir jo meilužės M.Lewinsky suknelės šešėlis ant židinio.<br>AP nuotr.
B.Clintono portrete – ir jo meilužės M.Lewinsky suknelės šešėlis ant židinio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Philadelphia Inquirer“ ir „Lietuvos ryto“ inf.

2015-03-04 07:02, atnaujinta 2018-01-11 16:44

2006 metais politiko portretą nutapęs dailininkas Nelsonas Shanksas jame pavaizdavo ne tik B.Clintoną.

Neseniai menininkas išdavė, jog ant balto židinio, prie kurio stovi prezidentas, paveiksle krintantis šešėlis – garsiosios mėlynos M.Lewinsky suknelės.

„Portrete vaizduojamas mėlynos suknelės, kuri kabėjo ant manekeno, šešėlis. Turėjau jį savo studijoje, bet ne tada, kai man pozavo prezidentas. Jis tapo ir tam tikra metafora, reiškiančia dėmę, kurią šis skandalas metė ir ant prezidento posto, ir ant jo paties“, – sakė autorius.

„Tapydamas niekaip negalėjau išmesti M.Lewinsky istorijos iš galvos. Todėl sumaniau ją subtiliai įtraukti į šį kūrinį, – pasakojo menininkas. – Juk B.Clintonas yra itin garsus melagis.“

N.Shanksas teigė, kad šis paveikslas, kabantis Nacionalinėje portretų galerijoje Vašingtone, labai nepatinka ir B.Clintonui, ir jo žmonai Hillary Clinton, kuri dar neapsisprendė, ar kandidatuos į JAV prezidentus 2016-aisiais.

Garsioji pora esą netgi mėgino portretą iš ten pašalinti. Tačiau galerijos atstovė „USA Today“ paneigė šį gandą. „Tai netiesa. Clintonų šeima tikrai nedarė spaudimo, kad Nacionalinė portretų galerija pašalintų šį kūrinį iš savo kolekcijos. Aš dalyvavau ir paveikslo pristatyme, tačiau dabar pirmą kartą girdžiu apie šią paslėptą žinutę“, – teigė galerijos ryšių su visuomene vadovė Bethany Bently.

Anot B.Bently, šešėlio reikšmės negalėjo žinoti ir buvusio JAV prezidento šeima.

Mėlyna M.Lewinsky suknelė tapo 1998 metais įsiplieskusio sekso skandalo simboliu ir turbūt žymiausiu dešimtojo dešimtmečio rūbu. Ant jos rasti DNR įkalčiai privertė B.Clintoną pripažinti turėjus romaną su jaunąja pavaldine.

Iš pradžių B.Clintonas aršiai neigė bet kokius kaltinimus dėl santykių su M.Lewinsky, tačiau vėliau jam teko juos pripažinti.

JAV prezidentas savo versiją kartojo net ir davęs priesaiką teisme. Vėliau prezidentui Atstovų Rūmai surengė apkaltą dėl melagingų parodymų ir trukdymo teismui vykdyti teisingumą.

Tada B.Clintonas išsaugojo postą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.