Ką B. Nemcovas bijojo ištarti garsiai? Padėjėja parodė raštelį

Rusijos opozicijos politiko Boriso

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2015, 8:57 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:47 AM

„Su manimi susisiekė keli desantininkai iš Ivanovo. 17 (jų tarnybos draugų) žuvo, jie negauna savo pinigų, bet dabar bijo kalbėti“, – rašoma raštelyje.

Pasak O. Šorinos, B. Nemcovas šiuos žodžius parašė ranka, kadangi bijojo juos ištarti garsiai – opozicinierius būgštavo, kad pokalbių jo biure klausomasi.

„Reuters“ pažymi, kad naujienų agentūros darbuotojai neturėjo galimybės patikrinti raštelio autentiškumo.

Anksčiau buvo pranešta, kad prieš savo žūtį politikas tyrė Rusijos kariškių dalyvavimą kovos veiksmuose Ukrainos rytuose.

Ketvirtadienį NATO atstovas pranešė, kad Vladimiras Putinas stengiasi sužlugdyti Ukrainą ir nutildyti savo priešininkus Rusijoje. NATO nuomone, tai gali reikšti, kad prezidentas yra kaltas už opozicijos politiko Boriso Nemcovo žmogžudystę.

Rusijos opozicionierius buvo nušautas vasario 27 d. vėlai vakare Maskvoje, kai jis kartu su Ukrainos piliete Ana Durickaja ėjo per Didiįjį Moskvorečės tiltą. Tiriamos kelios nužudymo versijos – tiek politinės, tiek buitinės.

„Prezidentas V. Putinas nori sužlugdyti Ukrainą ir nutildyti kitaip galvojančius Rusijoje. B. Nemcovo žūtis įrodo, kad aukų yra ne tik Rytų Ukrainoje“,- sakė NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Alexanderas Vershbow konferencijoje Rygoje.

Trečiadienį V. Putinas pareiškė, kad B. Nemcovo žūtis – didžiulė tragedija. Kremlius neigia, kaip nors su tuo susijęs ir vis dar tikina, kad tai tėra Vakarų provokacija apšmeižti Rusijos lyderį.

„Mes nežinome, kas paspaudė gaiduką, bet žinome, kad B. Nemcovas pasisakė už demokratiją ir priešinosi rusija-nori-paspausti-arba-%C4%AFsiver%C5%BEti-%C4%AF-ukrain%C4%85.htm"="">rusija-nori-paspausti-arba-%C4%AFsiver%C5%BEti-%C4%AF-ukrain%C4%85.htm"" target="_blank">Maskvos veiksmams Ukrainoje, tačiau Rusijos propagandos buvo vadinamas „išdaviku“,- pasakojo NATO atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.