Rusų įkalinta Ukrainos pilotė N. Savčenko pradėjo gerti sultinį

„Būklė jos sunki, naktį ją norėta perkelti į 20-ąją miesto klinikinę ligoninę. Todėl ji sutiko priimti sultinio“, – pridūrė M.Feiginas.

Rusai norėjo perkelti N.Savčenko į ligoninę, tačiau ukrainietė sutiko išgerti sultinio.<br>AP nuotr.
Rusai norėjo perkelti N.Savčenko į ligoninę, tačiau ukrainietė sutiko išgerti sultinio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 5, 2015, 6:42 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 12:07 PM

„Jis gautas. Bus ruošiamas atsakymas“, – sakė Dmitrijus Peskovas žurnalistams, atsakydamas į agentūros „Interfax“ klausimą.

Trečiadienį P.Porošenka pranešė, kad išsiuntė V.Putinui laišką, kuriame prašoma nedelsiant paleisti ukrainiečių lakūnę ir Aukščiausios Rados deputatę N. Savčenko.

„Aš atskirai iškėliau klausimą dėl Nadijos Savčenko. Kaip žinoma, aš išsiunčiau laišką prezidentui Putinui prašydamas nedelsiant paleisti Nadiją Savčenko, taip pat ir dėl medicinos rodiklių, ir paprašiau (Italijos) ministro pirmininko iškelti šį klausimą ir padėti išspręsti šią ypač jautrią ir skaudžią problemą“, – sakė Ukrainos prezidentas po susitikimo su Italijos premjeru Matteo Renzi trečiadienį Kijeve.

P.Porošenka informavo, kad susitikime buvo kalbama apie Minsko paliaubų sutartyje numatytą nedelsiamą visų įkaitų paleidimą pagal principą „visus už visus“.

„Šiandien mums tikrai žinoma, kad yra daugiau nei 400 įkaitų, Rusijos Federacijai nurodėme 190 įkaitų buvimo vietą ir laukiame kuo greitesnio įsipareigojimų dėl visų įkaitų išlaisvinimo įvykdymo“, – sakė prezidentas.

Kaltinama prisidėjusi prie rusų žurnalistų žūties N.Savčenko nuo 2014 metų vasaros laikoma Maskvos areštinėje „Matrosskaja tišina“. Gruodžio 13 dieną ji paskelbė bado streiką prieš laikymą areštinėje. Jos advokatai prašo pakeisti jai taikomą kardomąjį režimą į namų areštą.

Ketvirtadienį jos advokatas Markas Feiginas pranešė, kad N.Savčenko nusprendė pradėti atsargiai maitintis.

„Aš patvirtinu, kad ji parašė prašymą, kad jai duotų sultinio. Tokia priemonė – medicininio išėjimo iš badavimo pradžia“, – sakė jis ir pridūrė, kad kitokio maisto kol kas jos organizmas nepriima.

„Būklė jos sunki, naktį ją norėta perkelti į 20-ąją miesto klinikinę ligoninę. Todėl ji sutiko priimti sultinio“, – pridūrė M.Feiginas.

Savo paskyroje tinkle „Twitter“ jis atskleidė N.Savčenko laiško turinį.

„Aš mokausi keisti taktiką... Fiziškai šiek tiek negera, bet ne tiek, kad mirčiau jau tuoj pat, todėl kurį laiką gersiu sultinio, kad, jeigu teks gyventi ir skraidyti arba mirti, tai sveikai, ir jeigu kovoti, kad būtų jėgų“, – parašė ukrainietiškai N.Savčenko.

Anksčiau ketvirtadienį Rusijos įkalinimo įstaigų tarnyba pranešė, kad N.Savčenko „sutiko laikytis gydytojų rekomendacijų savo sveikatos būklei palaikyti ir sutiko gerti vištienos sultinį“. „Tiesa, ji neatsisakė nutraukti badavimo“, – pažymima pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.