F.Mogherini susiprato: „Paliaubų ne visiškai laikomasi“

„Matome bendrą, bet ne visišką vykdymą“, – sakė ji.

ES diplomatijos vadovė F.Mogherini ketvirtadienį kalbėjosi telefonu su Ukrainos prezidentu.<br>AP nuotr. iš archyvo
ES diplomatijos vadovė F.Mogherini ketvirtadienį kalbėjosi telefonu su Ukrainos prezidentu.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2015, 12:07 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 10:45 AM

ES diplomatijos vadovė sakė, kad ketvirtadienį kalbėjosi telefonu su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir aptarė, kaip Rytų Ukrainoje laikomasi Minsko paliaubų susitarimo tarp Kijevo vyriausybės ir prorusiškų separatistų.

Iki šiol tų paliaubų buvo laikomasi tik iš dalies, nes kai kuriose teritorijose nuolat būdavo pažeidimų, pažymėjo F.Mogherini.

„Matome bendrą, bet ne visišką vykdymą“, – sakė ji.

Komentuodama galimybę sugriežtinti sankcijas Rusijai, F.Mogherini nurodė: „Mes neatšauksime sankcijų, kol nepagerės saugumo padėtis. Taip pat griežtinsime jas jeigu reikės.“

F.Mogherini pabrėžė, pernai kovą Maskvos įvykdyta Ukrainai priklausančio Krymo regiono aneksija yra tarptautinės teisės pažeidimas, keliantis grėsmę visiems ES piliečiams.

Ji pridūrė, kad Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) stebėtojams būtina užtikrinti prieigą separatistų kontroliuojamose teritorijose Rytų Ukrainoje. F.Mogherini taip pat sakė aptarusi su Raudonuoju Kryžiumi galimybę siųsti humanitarinę pagalbą tam regionui.

Komentuodama padėtį Ukrainoje, F.Mogherini sakė, kad situacija tapo panaši į buvusią praeito amžiaus 6-ame dešimtmetyje, didžiausios Šaltojo karo įtampos laikais.

„ES niekada nesiekė konfliktų su savo kaimynėmis. Jeigu Rusijoje kažkas klaidingai interpretavo padėtį – tai jų problema“, – pabrėžė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.