Pasibjaurėtini prievartautojo pareiškimai sukėlė įtūžį

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2015, 2:45 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:37 AM

Ketvirtadienį Indija kreipėsi į „YouTube“, prašydama panaikinti visas nuorodas į dokumentinį filmą apie visą pasaulį sukrėtusią grupinio prievartavimo ir nužudymo istoriją Naujajame Delyje. Filme įžūlaus prievartautojo išsakyti žodžiai papiktino visą pasaulį.

Leslee Udwin filme „Indijos dukra“ („India's Daughter“) pasirodė ir Mukeshas Singhas – vienas iš keturių vyrų, apkaltinų 23 metų moters grupiniu išprievartavimu ir nužudymu 2012-ųjų gruodį.

Interneto platybėse paplito komentarai apie M.Singho žodžius, kad pačios aukos yra kaltos dėl išprievartavimo, o ne tai padarę vyrai. Tokie nusikaltėlio žodžiai sukėlė pasipiktinimo bangą socialinėje erdvėje ir įžiebė diskusiją apie lyčių nelygybę Azijoje.

„Dora mergina nelakstytų 9 val. vakare. Mergina yra daug kaltesnė dėl išprievartavimo nei vaikinas, – šaltu veidu dokumentiniame filme dėstė M.Singhas. – Namų ruoša ir priežiūra yra tinkama merginoms, o ne lakstymas po diskotekas ir barus vilkint netinkamus drabužius. 20 proc. merginų yra geros.“

Be to, vyras teigia, kad jei moteris yra prievartaujama, ji net neturėtų priešintis.

„Kai yra prievartaujama, ji neturėtų gintis. Ji turi tylėti ir leistis būti prievartaujama“, – kalbėjo M.Singhas.

Visų siaubui, vyras pridėjo: „Mirties bausmė sukels tik dar didesnį pavojų moterims. Dabar, kai jie jas išprievartaus, nepaliks gyvų. Jie jų nužudys. Anksčiau vyrai sakydavo: „Palikit ją, ji niekam nesakys.“ Dabar, kai išprievartaus, jie merginą nužudys.“

Indijos komunikacijų ir informacinių technologijų ministerija kreipėsi į teismą, o vėliau ir į „YouTube“, prašydama pašalinti visas nuorodas į šį sukrečiantį filmą.

O štai „Google“ atstovas pakomentavo: „Manome, kad laisvos visuomenės pamatas – prieiga prie informacijos. Mes šaliname informaciją, kuri yra nelegali arba pažeidžia mūsų bendruomenės nustatytas vertybių gaires.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.