Rusijos pareigūnas kalės 15 metų už šnipinėjimą JAV

Teismas Maskvoje apkaltino Rusijos

Prokurorai pateikė žinutes su slapta Vidaus reikalų ministerijos informacija ir slėptuvę, panašią į akmenį, kurioje buvo pinigai ir tariamas CŽV laiškas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Prokurorai pateikė žinutes su slapta Vidaus reikalų ministerijos informacija ir slėptuvę, panašią į akmenį, kurioje buvo pinigai ir tariamas CŽV laiškas.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 6, 2015, 8:31 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 11:25 AM

Maskvos miesto teismas ketvirtadienį pripažino Romaną Ušakovą iš Krasnojarsko kaltu dėl valstybinės paslapties išdavimo. Vyras JAV specialiajai žvalgybos tarnybai CŽV perdavė Rusijos vidaus reikalų ministerijos slaptus dokumentus už 37 tūkst. dolerių.

Prokurorai pateikė žinutes su slapta Vidaus reikalų ministerijos informacija ir slėptuvę, panašią į akmenį, kurioje buvo pinigai ir tariamas CŽV laiškas. Kaltinamasis pripažino savo kaltę. Teismas taip pat atėmė iš R. Ušakovo policijos majoro laipsnį.

Sausį septynių vaikų motina Svetlana Davydova buvo sulaikyta ir taip pat apkaltina paslapties išdavimu. Tyrėjai nurodė, kad moteris pernai skambino į Ukrainos ambasadą pranešti, kad kariai iš bazės netoli Viazmos galėjo būti išsiųsti į Ukrainą. Ji buvo paleista vasarį po viešų protestų, tačiau jos vis dar laukia teismo procesas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.