Per išpuolį Malyje žuvo 5 žmonės, tarp jų – prancūzas ir belgas

Per ginkluotą išpuolį Malio sostinėje esančiame restorane žuvo penki asmenys, įskaitant du maliečius, po vieną Prancūzijos ir Belgijos pilietį. BBC pranešė, kad penktoji auka mirė ligoninėje. Manoma, kad tai buvo europietis, tačiau jos tapatybė kol kas nežinoma.

Malyje surengtas kruvinas išpuolis.<br>Reuters nuotr.
Malyje surengtas kruvinas išpuolis.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 7, 2015, 9:24 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:29 AM

Per ataką populiariame „La Terrasse“ restorane buvo sulaikyti du įtariamieji. Išpuolio motyvas nėra žinomas. Liudininkai pasakojo, kad užpuolikai šaukė „Allahu Akbar“ (Dievas didis). AFP naujienų agentūra pranešė, kad per ataką buvo sužeisti aštuoni žmonės. Prancūzas buvo nušautas restorane, o belgas žuvo, kai gatvėje, netoli „La Terrasse“, į vyro automobilį buvo mesta granata.

„Sritis, kurioje įvyko šaudymas, kontroliuojama saugumo pajėgų. Žuvo du europiečiai ir du Malio gyventojai. Saugumo pajėgos vykdo operaciją, siekdamos užtikrinti, kad nebūtų kitų staigmenų“, – „Reuters“ sakė aukšto rango žvalgybos pareigūnas.

Malio šiaurėje nuolatos vykdomas politinis smurtas, tačiau sostinėje Bamake – gana taiku. Prancūzijos pajėgos perėmė kontrolę šiaurėje iš separatistų sukilėlių ir kovotojų, susijusių su „al Qaeda“ grupuote, prieš dvejus metus, tačiau sukilėliai toliau vykdo atakas.

Malio vyriausybė sekmadienį pasirašė preliminarų taikos siūlymą, kuriuo norima užbaigti kovas su šiaurės separatistais, tačiau tuaregų vadovaujami sukilėliai pareikalavo skirti daugiau laiko prieš priimant bet kokį susitarimą.

Belgijos užsienio reikalų ministras Didier Reyndersas, dalyvaujantis konferencijoje Latvijoje, tvirtino, kad ataka Malyje yra teroro aktas. Savo ruožtu Prancūzijos užsienio reikalų ministras Laurentas Fabiusas, kurio šalis Vakarų Afrikoje dislokavusi 3 tūkst. karių, taip pat pasmerkė išpuolį, per kurį žuvo vienas prancūzas. Jis nurodė, kad išpuolis Malyje sustiprino Paryžiaus ryžtą kovoti su visomis terorizmo formomis. Premjerui antrino Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.