Suėmus įtariamuosius pasigirdo nauja B. Nemcovo nužudymo versija

Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FST) vadovas Aleksandras Bortnikovas pranešė apie sulaikytus du įtariamuosius opozicijos lyderio Boriso Nemcovo žudikus. Jis teigė, kad apie tai jau žino ir prezidentas Vladimiras Putinas, o tyrimas bus tęsiamas. Kol kas nužudymo motyvai neaiškūs, tačiau vis pasigirsta naujų vis keistesnių versijų.

Zamira Duguževa pasakoja draugavusi su B.Nemcovu beveik dvejus metus.
Zamira Duguževa pasakoja draugavusi su B.Nemcovu beveik dvejus metus.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka, specialiai lrytas.lt, Maskva

Mar 7, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 7:55 AM

Rusų dienraštis „Komsomolskaja Pravda“ neseniai paskelbė istoriją apie vieną iš daugybės buvusių B.Nemcovo draugių – iš Šiaurės Kaukazo Karačiajų Čerkesijos Respublikos kilusią Zamirą Duguževą. Ji susipažino su vyru 2012 m. gegužę. Anot moters, jų santykiai tęsėsi daugiau nei dvejus metus, o prieš 8 mėnesius nutrūko.

31 m. Zamira dirbo operacinės slaugytoja vienoje didžiausių Maskvos klinikų, tačiau visuomet svajojo būti modeliu. Ji net buvo sukūrusi savo profilį vienoje internetinėje pradedančiųjų modelių svetainėje.

„Esu švelni, atspari stresui, užjaučianti,  bendraujanti, linksma (su humoro jausmu irgi viskas gerai), gera. Esu „šopaholikė“ (kai tik turiu galimybių)“, – taip savo profilyje rašė moteris.

Regis, pomėgis apsipirkti ją ir suvedė su B.Nemcovu, kai vieną giedrą 2012 m. dieną ji su juo susipažino žymioje Maskvos Arbato gatvėje, kur dairėsi pirkinių. Jie paflirtavo ir, anot pačios Zamiros, ji nė nepajuto, kaip davė telefono numerį žymiam politikui. Viskas prasidėjo labai staiga.

„Buvau jo bute Ordinkoje, leidau su juo laiką. Jis manimi labai rūpinosi, vadino mane kaukazietiška kate, – prisiminė Z.Duguževa ir teigė žinojusi apie savo konkurentę Aną Durickają. – Borisas man sakė, kad tarp jų nėra nieko rimta.“

Zamira pasakojo, kad maždaug prieš 8 mėnesius santykiai su vyru vis dėlto sužlugo.

„Kažkaip taip išėjo. Jis nebeskambino, aš – irgi“, – sakė moteris.

Prieš vyro nužudymą Z.Duguževa išvyko aplankyti savo šeimos Šiaurės Kaukaze ir negrįžo atgal į Maskvą, kai artimieji sužinojo apie jos santykius su žymiu opozicijos lyderiu.

„Jūs neįsivaizduojate, koks pragaras buvo man ir visai mano šeimai, – guodėsi mergina. – Mus medžiojo! Koks siaubas. Kaip mums dabar gyventi?“

Rusijos Kaukazo respublikose dabar atgaivinamas Šariato – šventojo islamo įstatymo – galiojimas. Pagal jį – moterų ištvirkavimas ne tik užtraukia gėdą pačiai moteriai, bet ir visai jos šeimai. Tikima, kad gėdą nuplauti gali tik kraujo praliejimas.

Todėl dabar, kai paaiškėjo, kad įtariamieji B.Nemcovo žudikai yra iš Šiaurės Kaukazo, pasirodė versijų, kad būtent dėl to vyras ir buvo nužudytas. Esą su juo susidorojo Z.Duguževos artimieji vykdydami Šariato įstatymus ir taip nuplaudami merginai užtrauktą gėdą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.