Ukrainos karo lakūnė N. Savčenko išdėstė savo reikalavimus

Rusijoje įkalinta Ukrainos karo lakūnė Nadia Savčenko nurodė esanti pasirengusi laikytis subalansuotos mitybos po to, kai anksčiau paskelbė užbaigusi bado streiką, trukusį ilgiau nei 80 dienų, skelbia „Laisvosios Europos radijas“.

N.Savčenko prašo vertingesnio raciono maitinimo po to, kai gydytojai iš Ukrainos patarė jai nevalgyti sultinio.<br>AP nuotr.
N.Savčenko prašo vertingesnio raciono maitinimo po to, kai gydytojai iš Ukrainos patarė jai nevalgyti sultinio.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 7, 2015, 9:19 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 8:29 AM

N.Savčenko advokatas Markas Feiginas penktadienį pranešė, kad jo klientė paprašė vaisių sulčių ir vaisų tyrės vietoje sultinio, kuris buvo pirminis jos prašymas, užbaigus bado streiką prieš kelias dienas. Ranka rašytame moters prašyme, kurį jos advokatas patalpino „Twitter“ paskyroje, nurodoma, kad N.Savčenko prašo vertingesnio raciono maitinimo po to, kai gydytojai iš Ukrainos patarė jai nevalgyti sultinio.

Kaip buvo pranešta, ukrainietė praėjusių metų vasarą pakliuvo į Donbaso separatistų nelaisvę ir buvo išgabenta į Rusiją. Ji kaltinama teikusi koordinates apšaudymui iš minosvaidžių Rytų Ukrainos Luhansko regione, per kurį žuvo du Rusijos žurnalistai. Maskvos pareigūnai tikina, kad, patekusi į separatistų nelaisvę, N.Savčenko pati pabėgo į Rusiją, tačiau pilotė teigia, kad ją išgabeno prievarta. Maskva atmeta Vakarų šalių raginimus paleisti N Savčenko, pradėjusią bado streiką gruodžio 13 dieną.

Kremliaus atsakyme į laišką, kurį Ukrainos prezidentas Petro Porošenka siuntė Maskvai, reikalaudamas paleisti Kijevo karo lakūnę Nadią Savčenko, nurodoma, kad galutinis „sprendimas jos byloje bus grindžiamas teisės normomis ir humanizmo principais“, praneša „Ukrinform“. 

Per susitikimą su JAV valstybės sekretoriaus pavaduotoju Anthony Blinkenu, P. Porošenka pasakojo bendravęs su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu ir pasiūlęs jam į Maskvą nusiųsti gydytojų iš Ukrainos, kurie įvertinų N. Savčenko būklę. „Nusiunčiau jam laišką, reikalaudamas ją nedelsiant paleisti“, – pažymėjo prezidentas. 

Pasak P. Porošenkos, Rusija į laišką atsakė ir nurodė, kad galutinis sprendimas dėl N. Savčenko bus „grindžiamas teisės normomis ir humanizmo principais“. Kijevo vadovas pridūrė, kad Ukraina imsis aktyvių priemonių dėl N. Savčenko išlaisvinimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.