Paliaubos bliūkšta: prie Mariupolio vėl griaudi sprogimai

Prorusiški separatistai nesyk siuntė prieštaringus signalus dėl ketinimų laikytis sausio mėnesį Minske pasirašytų paliaubų. Pirmadienį, regis, ėmė pildytis blogiausias scenarijus – netoli Mariupolio uostamiesčio Ukrainos pajėgas separatistai apšaudė iš minosvaidžių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 9, 2015, 3:44 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:49 AM

Ukrainiečių naujienų agentūra UNIAN, remdamasi Antiteroristinės operacijos (ATO) štabo informacija skelbia, kad separatistai pirmadienio rytą pradėjo ukrainiečių pajėgų apšaudymą Donecko srityje, Šyrokynės kaime.

ATO atstovai tikino, kad paliaubos buvo pažeistos dar naktį iš sekmadienio į pirmadienį, o tankia minosvaidžių ugnimi separatistai Ukrainos karių pozicijas apšaudė pirmadienio rytą. Popiet šaudymas atsinaujino. Ukrainiečių teigimu, separatistai šaudė iš 120 mm minosvaidžių, o tai pažeidžia Minsko paliaubų susitarimus, kuriuose numatyta iš fronto zonos atitraukti sunkesnę nei 100 mm ginkluotę.

Tiesa, patys separatistai paneigė Ukrainos pajėgų informaciją. Apsišaukėliškos Donecko liaudies respublikos pajėgų atstovas Eduardas Basurinas pareiškė, kad Šyrokynės puolimo separatistai nevykdo, o šaudymas iš minosvaidžių esą yra arba ukrainiečių išsigalvojimas, arba atsakomieji separatistų veiksmai.

„Minosvaidžius galbūt teko panaudoti atsakant į ukrainiečių veiksmus, nes jie jau 25 kartus Donbase pažeidė paliaubas“, – tikino E. Basurinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.