R.Kadyrovas gyrė įtariamąjį, susijusį su B.Nemcovo nužudymu

Čečėnijos vadovas Ramzanas

Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2015, 8:23 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 5:33 AM

Socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje Čečėnijos lyderis pasidalijo asmenine nuomone apie sulaikytą čečėną Z. Dadajevą, kuris sekmadienį prisipažino prisidėjęs prie Kremliaus kritiko nužudymo. Maskvos Basmanijos regiono teismas įsakė jį ir kitus keturis įtariamuosius laikyti suimtus iki balandžio 28 dienos.

„Pažinojau Zaurą kaip tikrą Rusijos patriotą“, – rašė R. Kadyrovas.

Pasak jo, prieš palikdamas karinę tarnybą, Z. Dadajevas turėjo leitenanto rangą ir ėjo bataliono vado pavaduotojo pareigas Rusijos vidaus reikalų ministerijos pajėgų atskiros operatyviosios brigados 46-ajame pulke.

„Zauras buvo vienas drąsiausių pulko vyrų. Savo drąsą jis atskleidė per operaciją prieš didelę teroristinę grupuotę netoli Benojaus. Jis buvo apdovanotas „Drąsos“ ordinu ir medaliais už drąsą ir už tarnybą Čečėnijos Respublikai.

Esu įsitikinęs, kad jis buvo nuoširdžiai atsidavęs Rusijai ir buvo pasiruošęs paaukoti gyvybę už savo tėvynę. Tikrosios priežastys ir motyvai, kodėl Z. Dadajevas buvo pašalintas iš Rusijos vidaus reikalų ministerijos pajėgų, man nėra aiškios“, – nurodė R. Kadyrovas.

Čečėnijos vadovas teigė nurodęs Saugumo tarybai pradėti tyrimą dėl Z. Dadajevo atsistatydinimo. Pasak jo, jei teisme bus įrodytas suimtojo kaltumas, turės būti pripažinta, kad, atimdamas kito žmogaus gyvybę, jis padarė rimtą nusikaltimą, tačiau R. Kadyrovas dar kartą patikino, kad Z. Dadajevas niekada nebūtų ėmęsis veiksmų, galėjusių pakenkti Rusijai, dėl kurios jis daugelį metų rizikavo savo gyvybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.