Saulės energija varomas lėktuvas sėkmingai įveikė pirmąjį etapą

Saulės energija varomas lėktuvas „Solar Impulse 2“ sėkmingai įveikė pirmąjį etapą ir pirmadienio vakarą nusileido Omano sostinėje Maskate.

Daugiau nuotraukų (1)

DPA, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 9, 2015, 8:07 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:59 AM

Lėktuvas 07.12 val. (04.12 val. Vidurio Europos laiku) skrydžiui pakilo Abu Dabyje. 400 km jis įveikė per 12 valandų.

„Solar Impulse 2" toliau skris į Indiją, Mianmarą ir Kiniją, tada – virš Ramiojo vandenyno, kirs JAV. Iš čia lėktuvas per Atlantą judės į Pietų Europą ir tada per Šiaurės Afriką atgal į Abu Dabį. Visai kelionei numatytos 25 skrydžio dienos per penkis mėnesius.

Lėktuvą pilotuoja Andre Borschberg ir jo kolega iš Šveicarijos – Bertrandas Piccardas. Šis orlaivis yra pirmasis saulės energijos varomas lėktuvas, ore galintis išbūti kelias paras.

Saulės energijos varomas lėktuvas sveria tik 2,3 tonos, o jam energiją tiekia daugiau nei 17 tūkst. saulės baterijų, orlaivio sparnų mojis – 72 m. Kelionės aplink pasaulį metu lėktuvas turėtų nutūpti 12 kartų.

B.Piccardas jau anksčiau yra pasiekęs pasaulio rekordą, kai 1999 m. apskrido pasaulį karšto oro balionu. Jo tėvas Jacques'as Piccardas tapo pirmuoju, 1960 m. pasiekusiu giliausią vandenyno vietą, o jo senelis Auguste'as Piccardas pirmasis oro balionu pakilo į stratosferą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.