„Top Gear“ vedėjas J. Clarksonas nušalintas nuo pareigų

Didžiosios Britanijos televizijos laidos „Top Gear“ vedėjas Jeremy Clarksonas po barnio su prodiuseriu nušalintas nuo laidos kūrimo, skelbia BBC.

J.Clarksonas.<br>AP nuotr.
J.Clarksonas.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2015, 8:18 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:57 PM

Teigiama, kad 54 metų vedėjas nuo pareigų nušalintas tol, kol įvyks tyrimas. Korporacija paskelbė, kad daugiau iš komandos narių nei vienas žmogus nebuvo nušalintas, nepaisant to, laida sekmadienį nepasieks žiūrovų.

J.Clarksonas dar gegužę buvo įspėtas dėl rasistiškų žodžių. Tą kartą vedėjas buvo perspėtas – bus atleistas, „jei dar kartą pasakys įžeidžiančią pastabą bet kur, bet kuriuo metu“.

Nei J.Clarksonas, nei prodiuseriai nekomentuoja šios situacijos.

J.Clarksonas ne pirmą kartą pagarsėja dėl prastų juokelių televizijos eteryje, o BBC atstovams vis dažniau tenka viešai atsiprašyti dėl žvaigždės elgesio. „Aukščiausios pavaros“ vedėjas prieš kurį laiką atsidūrė dėmesio centre dėl rasistiškos vaikiškos skaičiuotės, prieš tai televizijos laidoje prabilo apie protestuotojų šaudymą.

Kalbėdamas specialioje, streikams Didžiojoje Britanijoje skirtoje laidoje, televizijos žvaigždė pareiškė: „Pats asmeniškai iššaudyčiau protestuotojus tiesiog jų šeimos narių akyse.“

J.Clarksonas dar pridūrė, kad protestuojantys valstybės tarnautojai gauna auksines pensijas, tuo tarpu kiti britai turi daug ir sunkiai dirbti, kad galėtų išgyventi.

BBC atstovas panešė, kad specialiosios laidos vedėjas atsiprašė visų, kuriuos galėjo užgauti įžymybės žodžiai. Į šį nemalonų reikalą sureagavo net Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas Davidas Cameronas: pripažino, kad J.Clarksonas „pasakė nesąmonę“ ir „jis tikrai nekalbėjo rimtai“.

J.Clarksonas nevykusiai pokštauja ne pirmą kartą. Kažkada jis pareiškė, kad nemato reikalo išskirti specialias eismo juostas viešajam transportui, nes neturtingi žmonės atvyksta į darbą greičiau nei jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.