Bostono maratono sprogdintojas įtaisęs bomba nuėjo pirkti pieno

Paviešintuose įrašuose užfiksuota, kaip Bostono maratono sprogdintojas Dzokharas Tsarnajevas gatvėje įtaisė bombą ir kuo ramiausiai nuėjo nusipirkti pieno, skelbia „news.com.au“.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 9:33 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:21 AM

Vaizdo įrašuose matyti, kaip jis 2013 m. balandžio 15 dieną įsimaišo į minią Bostono maratone. Bombą vaikinas tąkart slėpė kuprinėje. Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip baltą kepuraitę dėvintis vaikinas pasinaudoja mobiliuoju telefonu. Prokurorai įtaria, kad D.Tsarnajevas paskambino savo broliui Tamerlanui, kuris po to detonavo pirmąją bombą. Tada pasigirsta pirmasis sprogimas, sukeliantis sumaištį gatvėje. Po kelių sekundžių, toje vietoje, kurioje stovėjo sprogdintojas, sprogsta antroji bomba.

Prokurorai prisiekusiems taip pat pristatė antrą įrašą, nufilmuotą vietinėje „Whole Foods“ parduotuvėje. Joje vaikinas nueina į pieno skyrių ir lyg nieko nebūtų nutikę nusiperka pakelį pieno, praėjus vos 25 minutėms nuo sprogusių bombų Bostono maratone, kuriame žuvo trys žmonės, o dar 260 buvo sužeisti.

Vėliau vaikinas grįžo į parduotuvę nusipirkti antro pakelio pieno. Pasak prokurorų, tos tragiškos dienos vakarą D.Tsarnajevas išėjo pasilinksminti su draugais.

Kitą dieną sprogdintojas nuvyko į Masčusetso Dartmuto universitetą, kuriame sportavo. Pirmadienį tą paliudijo įstaigos administratorius, parodęs vaizdo įrašus iš treniruočių salės.

D.Tsarnajevo advokatai per pirmąjį teismo posėdį pripažino, kad sprogdinimus Bostono maratone įvykdė Džocharas ir jo brolis Tamerlanas, kuris vėliau buvo nukautas pareigūnų. Nepaisant to, D.Tsarnajevo advokatai stengsis vaikiną išgelbėti nuo mirties bausmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.