Buvusią Dramblio Kaulo Kranto pirmąją ponią siunčia už grotų

Buvusiai Dramblio Kaulo Kranto pirmajai šalies poniai Simone'ai Gbagbo paskirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė už jos vaidmenį kraujo praliejime, kilusiame po 2010-ųjų rinkimų, skelbia BBC.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 8:18 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:35 AM

65-erių moteris buvo apkaltinta kenkimu šalies saugumui. Jos vyras – buvęs Dramblio Kaulo Kranto prezidentas – Laurentas Gbagbo laukia teismo proceso Tarptautiniame baudžiamajame teisme.

Daugiau nei 3 tūkst. žmonių žuvo per susirėmimus, kilusius po prezidento rinkimų, kai buvęs šalies lyderis atsisakė pripažinti savo pralaimėjimą. Tąkart rinkimus laimėjo Alassane'as Ouattara.

Buvęs prezidentas ir jo žmona buvo sulaikyti 2011 m., karinėms pajėgoms šturmavus bunkerį, kuriame pora buvo paėmusi įkaitą Abidžano mieste.

Pirmoji šalies ponia taip pat buvo apkaltinta viešosios tvarkos pažeidimais ir ginkluotų gaujų organizavimu. Jos dukra Marie Antoinette Singleton sakė BBC, kad 20 metų laisvės atėmimo bausmė yra neteisinga.

Tuo metu L.Gbagbo Hagos teisme kaltinamas žmogžudyste, prievartavimu ir persekiojimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.