Kremliui palanki versija dėl Boriso Nemcovo nužudymo bliūkšta

Boriso Nemcovo žmogžudystė Maskvoje toliau pinama įvairiausiomis versijomis. Tačiau bent jau viena jų, itin palanki Kremliui, kad vieną opozicijos lyderių esą nušovė jo pažiūromis nepatenkinti čečėnai, jau bliūkšta.

Saugumo kameros šį automobilį su čečėnais užfiksavo ir netoli B.Nemcovo žmogžudystės vietos ir dar pernai rudenį, šalia opozicijos veikėjo namų.<br>mk.ru nuotr.
Saugumo kameros šį automobilį su čečėnais užfiksavo ir netoli B.Nemcovo žmogžudystės vietos ir dar pernai rudenį, šalia opozicijos veikėjo namų.<br>mk.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-10 17:30, atnaujinta 2018-01-11 00:24

Zauras Dadajevas prisipažino, kad jis nešovė į opozicijos lyderį B.Nemcovą. Kaltę jau neigia ir kiti nužudymu įtariami čečėnai.

Žmogaus teisių specialistams Z.Dadajevas papasakojo, kad buvo spaudžiamas prisipažinti. Prieš jį neva buvo ir smurtaujama.

55 metų buvęs vicepremjeras B.Nemcovas vasario 27 dieną buvo suvarpytas kulkų, kai užpuolikas šovė jam į nugarą ant vieno tilto Maskvos centre, prie pat Kremliaus sienų.

Kremliauus valdomos televizijos iš karto pradėjo svarstyti, kad dėl tragiško nusikaltimo iš tiesų kalta B.Nemcovo parama „Charlie Hebdo“ politikai skelbti islamą ir kitas religijas įžeidžiančias karikatūras.

Tokie įtarimai sustiprėjo po to, kai buvo sulaikyti čečėnai Zauras Dadajevas ir Anzoras Gubaševas, kurie buvo oficialiai apkaltinti B.Nemcovo nužudymu, o Šagidas Gubaševas, Tamerlanas Eskerchanovas ir Chamzatas Bachajevas kol kas lieka įtariamieji.

Z.Dadajevas esą buvo įtūžęs dėl pranašą Mahometą vaizduojančių karikatūrų Prancūzijos satyriniame savaitraštyje „Charlie Hebdo“.

„Visi, kas pažįsta Zaurą, patvirtina, kad jis yra giliai tikintis ir kad jį, kaip ir visus musulmonus, sukrėtė „Charlie Hebdo“ veiksmai bei komentarai, palaikantys tų karikatūrų paskelbimą“, – rašė Z. Dadaejvą užstojęs Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas. Pastarasis Zaurą pavadino tikru Rusijos patriotu, o B. Nemcovą, kuris yra teisinęs tas pranašo karikatūras, maišęs su žemėmis.

Vis dėlto tokia keršto versija vargu liks patikima, paaiškėjus naujoms detalėms dėl įtariamųjų veiklos. Rusijos leidinys „Moskovskij komsomolec“ paviešino nuotraukas, kuriose užfiksuoti automobilyje „ZAZ-Chance“ sėdintys čečėnai Z. Dadajevas ir A. Gubaševas. Saugumo kameros juos užfiksavo netoli nusikaltimo vietos.

Remiantis „Moskovskij komsomolec“ duomenimis, būtent šiuo automobiliu, kurį čečėnai už 50 tūkst. rublių įsigijo iš daugiavaikės motinos dar prėjusį rudenį ir naudojosi įtariamieji žudikai.

Tiesa, atsekę automobilį ir jo buvusią savininkę „Moskovskij komsomolec“ išsiaiškino ir tai, kad šis automobilis bei jame sėdintys vyrai buvo užfiksuoti dar praėjusį rudenį. Ir ne bet kur, o prie B. Nemcovo namų. O tai reiškia, kad B. Nemcovą čečėnai sekė ir greičiausiai planavo nužudyti dar iki šių metų sausio mėnesį įvykdytų išpuolių prieš „Charlie Hebdo“ redakciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.