Rasti žuvusių per sraigtasparnių katastrofą Argentinoje kūnai

Argentinos šiaurės vakaruose

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 10, 2015, 7:27 AM, atnaujinta Jan 11, 2018, 2:45 AM

Nelaimė įvyko pirmadienio popietę apie 17 val. vietos (22 val. Lietuvos) laiku netoli Vilja Kasteljo gyvenvietės La Riochos provincijoje, maždaug už 1 170 kilometrų į šiaurės vakarus nuo Buenos Airių, pranešė La Riochos provincijos saugumo sekretorius Cesaras Angulo Cesaras Angulo. Per katastrofą žuvo visi sraigtasparniuose buvę žmonės – aštuoni Prancūzijos piliečiai ir du pilotai argentiniečiai.

Tarp žuvusiųjų per išlikimo realybės šou „Dropped“ filmavimą yra buriavimo čempionė Florence Arthaud, olimpiados aukso medalio laimėtoja plaukikė Camille Muffat ir olimpinių žaidynių dalyvis boksininkas Alexis Vastine'as.

Kūnai bus nugabenti į La Riochos provincijos sostinę autopsijai, sakė teisėja Virginia Illanes Bordon televizijos kanalui „Todo Noticias“.

Pasak teisėjos, dėl kalnuoto vietovės reljefo kūnų paieška pirmadienį vakare buvo neįmanoma.

Televizijos reportažuose matyti, kaip pareigūnai tarp sraigtasparnių liekanų renka mobiliuosius telefonus, dokumentus ir kitus apdegusius sunkiai atpažįstamus daiktus. Nelaimė įvyko mažai apgyvendintoje vietovėje Andų kalnų, skiriančių Čilę ir Argentiną, papėdėje.

Manoma, kad tai viena iš daugiausiai gyvybių nusinešusių nelaimių televizijos šou istorijoje.

Išlikimo šou „Dropped“ paprastai dalyvauja garsenybės, kurios, pasidalijusios į dvi grupes, užrištomis akimis nugabenamos į atokius pasaulio kampelius ir ten paliekamos be jokių maisto atsargų. Šou dalyviai, be žemėlapių ir pagalbos klaidžiodami po neapgyvendintas vietoves, turi rasti sraigtasparnį, kuris juos nuskraidintų į kitą vietovę naujam žaidimo etapui.

Pastarajame šou buvo pakviestos dalyvauti aštuonios sporto žvaigždės.

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pareiškė užuojautą dėl garsių sportininkų žūties ir sakė, kad „žiauri mūsų tėvynainių žūtis yra begalinis liūdesys“.

„Visa Prancūzija gedi šį rytą“, – sakė vyriausybės vadovas Manuelis Vallsas.

Paryžiaus prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimo netyčinio nužudymo, kurį atliks Prancūzijos oro transporto policijos tyrėjai, pranešė Prancūzijos policijos pareigūnas.

Nustatytos ir kitų žuvusiųjų tapatybės, tai – prancūzai Laurentas Sbasnikas, Lucie Mei-Dalby, Volodia Guinardas (Volodia Ginaras), Brice'as Guilbertas  ir Eduardas Gillesas bei pilotai Juanas Carlosas Castillo  ir Roberto Abate.

J.C.Castillo žmona Cristina Alvarez sakė „Todo Noticias“, kad jos vyras buvo Folklando karo verteranas, labai patyręs sraigtasparnio pilotas, skraidęs tokiuose kraštuose kaip Antarktida ir Folklando salos.

Jos balsas drebėjo, kai ji pasakė, kad jos vyras buvo „nepaprastai laimingas“ neseniai sužinojęs, jog jis bus senelis.

Išlikimo šou „Dropped“ paprastai dalyvauja garsenybės, kurios, pasidalijusios į dvi grupes, užrištomis akimis nugabenamos į atokius pasaulio kampelius ir ten paliekamos be jokių maisto atsargų. Šou dalyviai, be žemėlapių ir pagalbos klaidžiodami po neapgyvendintas vietoves, turi rasti sraigtasparnį, kuris juos nuskraidintų į kitą vietovę naujam žaidimo etapui.

Pastarajame šou buvo pakviestos dalyvauti aštuonios sporto žvaigždės.

La Riochos provincijos valdžia nurodė, kad pastarosiomis dienomis į minėtą regioną filmuoti realybės šou atvyko maždaug 80 žmonių komanda, daugiausia prancūzai.

Šou filmavimo darbai prasidėjo vasario pabaigoje Ušuajoje – labiausiai į pietus nutolusiame pasaulio mieste, esančiame Ugnies Žemės provincijoje.

Vėliau šou dalyviai persikėlė į La Riochą, kuri savo įspūdingu kalnuotu kraštovaizdžiu lyg magnetas traukia turistus.

Provincijos administracija nurodė, kad katastrofa įvyko Kebrada del Jeso tarpeklyje.

Vienas iš sraigtasparnių priklausė La Riochos provincijos vyriausybei, o kitas – kaimyninės Santjago del Estero provincijos policijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.