Gvatemaloje nužudyti du žurnalistai, vienas sužeistas

Gvatemaloje, Sučitepekeso departamente, nežinomi asmenys nušovė du žurnalistus. Kaip pranešė antradienį šalies valdžios atstovai, nuo banditų rankos žuvo laikraščio „Prensa Libre“ reporteris Danilo Lopezas ir radijo stoties „Radio Nuevo Mundo“ darbuotojas Federico Salazaras.

Nusikaltimo vietoje dirba policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Nusikaltimo vietoje dirba policija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2015, 7:48 AM, atnaujinta Oct 18, 2017, 6:01 PM

Žurnalistus Masatenango centriniame parke apšaudė du motociklu atvažiavę nusikaltėliai. Per išpuolį taip pat sužeistas kabelinės televizijos „Canal 23“ darbuotojas Marvinas Tunchezas.

Praėjus keturioms valandoms po susidorojimo, policijai pavyko sulaikyti Sergio Cardoną, kuris, kaip įtariama, gali būti prisidėjęs prie žurnalistų nužudymo.

Preliminariais duomenimis, žiniasklaidos darbuotojų užpuolimas veikiausiai yra susijęs su jų profesine veikla. Kaip tikina laikraščio „Prensa Libre“ redakcijos atstovai, jų reporteriui D.Lopezui buvo grasinama, kai jis paskelbė demaskuojamąjį straipsnį apie administracijos korupciją vienoje iš departamento municipijų.

Amerikos žiniasklaidos draugijos duomenimis, per pastarąjį pusmetį Lotynų Amerikoje buvo nužudyta 10 žurnalistų. Šie nusikaltimai buvo padaryti Kolumbijoje, Hondūre, Meksikoje, Paragvajuje, Peru ir Gvatemaloje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.