Ukrainos rytuose – naujos aukos

Vienas Ukrainos vyriausybės pajėgų karys žuvo, o dar keturi buvo sužeisti per pastarąją parą vykusius susirėmimus prorusiškų separatistų kontroliuojamose rytinėse teritorijose, praneša „Reuters“.

Ukrainoje – naujos aukos.<br>AP nuotr.
Ukrainoje – naujos aukos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 11, 2015, 10:43 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:25 PM

Kariai buvo sužeisti, nors tame regione tebegalioja paliaubos, trečiadienį pranešė vienas Ukrainos kariuomenės atstovas.

Per pastarąsias dvi savaites atakos tapo retesnės, bet abi pusės kaltina viena kitą dėl paliaubų pažeidimų, keliančių pavojų trapiam taikos planui, dėl kurio praeitą mėnesį buvo susitarta Minske. Pagal tą susitarimą taip pat numatyta atitraukti nuo fronto linijos sunkiąją ginkluotę.

Pirmadienį vakare interviu valstybinei televizijai Petro Porošenka sakė, kad vyriausybės pajėgos atitraukė didžiąją dalį salvinės raketų ugnies sistemų ir sunkiosios artilerijos pabūklų. 

„Matome, kad Rusijos remiami kovotojai taip pat atitraukė nemažą dalį (sunkiosios ginkluotės)“, – pridūrė prezidentas. 

P.Porošenka patvirtino, kad nepaisant pavienių susirėmimų, paliaubų, dėl kurių vasario 12 dieną Baltarusijos sostinėje susitarė Ukraina, Rusija, Prancūzija ir Vokietija, iš esmės laikomasi. 

Artilerija nutilo palei beveik visą 485 kilometrų ilgio fronto liniją, kai Kijevas „sugebėjo sustabdyti agresorius“, sakė P.Porošenka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.