A. Abromavičius kalbas apie savo atleidimą įvertino vienu žodžiu

„Juodajame“ Ukrainos vyriausybės sąraše – devyni kabineto nariai, kurių veikla susijusi su ekonomika bei finansais. Tarp jų ir vos prieš tris mėnesius paskirtas lietuvis. Remdamasis neįvardytais šaltiniais prezidento administracijoje tokią prognozę paskelbė Ukrainos naujienų portalas „Insider“. O ką apie tai mano pats Aivaras Abromavičius?

Galimas A.Abromavičiaus atleidimas siejamas pirmiausia su pradėta valstybinių įmonių pertvarka<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Galimas A.Abromavičiaus atleidimas siejamas pirmiausia su pradėta valstybinių įmonių pertvarka<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramunė Sotvarė, specialiai lrytas.lt iš Kijevo

2015-03-12 15:19, atnaujinta 2018-01-10 19:36

„Netiesa“, – reaguodamas į Kijeve plintančias žinias apie gręsiantį Vyriausybės pertvarkymą atsakė Ukrainos ekonomikos ir prekybos ministras.

Vyriausybės pertvarkymas siejamas su nesutarimais tarp Ukrainos prezidento Petro Porošenka bei premjero Arsenijaus Jaceniuko ir Tarptautinio valiutos fondo finansine parama Ukrainai. Esą Vyriausybės pertvarkymas būtų kovos dėl pinigų srautų valdymo rezultatas.

Tuo tarpu šią savaitę paskelbta apie TVF sprendimą skirti Ukrainai 17,5 mlrd. JAV dolerių paramą, o A.Jaceniukas pareiškė, jog vyriausybė susidoros su jai tenkančiais iššūkiais ir tarsi netiesiogiai reaguodamas į spekuliacijas dėl vyriausybės žlugimo, pridūrė: „Noriu paprašyti ramybės, supratimo ir vienybės“.

Prieš keletą dienų kalbėdamas per nacionalinę televiziją Ukrainos prezidentas P.Porošenka taip pat pabrėžė, jog dabar, šiuo ypač sudėtingu valstybei metu, šaliai svarbiausia – vienybė. Tiek žmonių, tiek politikų vienybė.

Nepaisant politikų bandymų raminti aistras, Kijevo valdžios koridoriuose neoficialiai kalbama, jog ši Vyriausybė pasmerkta žlugti. Vienas iš nurodomų ir optimistiniu vadinamų terminų – vėlyvas ruduo, kai gyventojams smogs kelis kartus padidėjusios dujų bei šilumos kainos.

Galimas A.Abromavičiaus atleidimas siejamas pirmiausia su pradėta valstybinių įmonių pertvarka, pakertančia senąją korupcinę sistemą. Kita priežastis – nuo balandžio pradžios brangstantys energijos ištekliai.

Kovo 12 d. ministrų kabinetui sukako 100 dienų. „Vyriausybė, kartu su Parlamento koalicija ir Ukrainos prezidentu yra vieninga komanda“, – gandus apie nesantaiką valdžios viršūnėse sklaidė premjeras šiai progai skirtame pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.