Ar dėl įstojimo į NATO Makedonija pakeis pavadinimą?

NATO pritaria Makedonijos

NATO generalinis sekretorius J.Stoltenbergas (nuotr.) pranešė gerą žinią Makedonijai, bet ir iškėlė jai sąlygų.<br>AP nuotr. iš archyvo
NATO generalinis sekretorius J.Stoltenbergas (nuotr.) pranešė gerą žinią Makedonijai, bet ir iškėlė jai sąlygų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2015, 8:15 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 9:41 PM

„NATO, kaip ir anksčiau, palaiko Makedonijos siekį įstoti į Aljansą. Bet pirma turi būti rastas savitarpiškai priimtinas ginčo dėl šalies pavadinimo sprendimas“, – pabrėžė generalinis sekretorius. Jis priminė, kad Aljansas „remiasi konsensusu“, todėl tam, kad būtų priimti nauji nariai, taip pat ir Makedonija, „reikalingas visų NATO narių sutikimas“.

Makedonijos priėmimo į NATO procedūrą 2008 metais Aljanso viršūnių susitikime Bukarešte užblokavo Graikija. Atėnai reikalauja pakeisti šios buvusios Jugoslavijos respublikos pavadinimą, kuris sutampa su vienos iš Graikijos provincijų pavadinimu. Graikijos manymu, dėl to ateityje gali kilti teritorinių pretenzijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.