B. Nemcovo nužudymu įtariamas Z. Dadajevas apskundė jo sulaikymą

Rusijos opozicijos politiko Boriso Nemcovo nužudymu įtariamo Zauro Dadajevo advokatai pateikė

Z. Dadajevas anksčiau prisipažino nužudęs B. Nemcovą, tačiau dabar tvirtina, kad jis buvo jėga priverstas tą padaryti.<br>AP nuotr. iš archyvo
Z. Dadajevas anksčiau prisipažino nužudęs B. Nemcovą, tačiau dabar tvirtina, kad jis buvo jėga priverstas tą padaryti.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

TASS, ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2015, 12:53 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 8:17 PM

Kiti trys įtariamieji – Tamerlanas Eskerchanovas, Anzoras Gubaševas ir Chamzatas Bachajevas – tą padarė jau anksčiau.

Maskvos Basmano rajono teismas įsakė A. Gubaševą laikyti suimtą iki gegužės 7 d., Ch. Bachajevą ir T. Eskerchanovą – iki gegužės 8 d.

Z. Dadajevas anksčiau prisipažino nužudęs B. Nemcovą, tačiau dabar tvirtina, kad jis buvo jėga priverstas tą padaryti. Z. Dadajevas kalėjimo lankytojams pasakojo, kad jis dvi dienas buvo laikomas surištas, ant galvos jam buvo uždėtas maišas. Vyras teigė prisipažinęs tik dėl to, kad būtų išlaisvintas jo draugas.

Rusijos žmogaus teisių tarybos narys, antradienį aplankęs įtariamuosius kalėjime, nurodė, neva yra priežasčių tikėti, kad Z. Dadajevas prisipažino nužudęs politiką, kadangi buvo kankintas. Andrejus Babuškinas tvirtino, kad įtariamasis rodė jam antrankių ir virvių žymes aplink kojas, pasakojo, kad buvo kankintas elektra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.