D. Cameronas atsisakė stebėti Pergalės dienos paradą Maskvoje

Didžiosios Britanijos ministras

D.Camerono atstovė leido suprasti, kad Britanijai nebus atstovaujama vyriausybės lygmeniu parade, kuriame Rusija paprastai demonstruoja savo karinę galią.<br>AP nuotr.
D.Camerono atstovė leido suprasti, kad Britanijai nebus atstovaujama vyriausybės lygmeniu parade, kuriame Rusija paprastai demonstruoja savo karinę galią.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-03-12 18:02, atnaujinta 2018-01-10 16:07

Vokietijos kanclerė Angela Merkel taip pat atsisakė dalyvauti sovietų pajėgų pergalės prieš nacistinę Vokietiją Antrajame pasauliniame kare 70-ųjų metinių minėjime.

„Mes svarstysime mūsų atstovavimą mūsų diskusijų su Rusija, mūsų nerimo dėl jų veiksmų šviesoje“, – sakė Dauning Strito atstovė.

„Nemanau, kad turime planų dėl ministro pirmininko dalyvavimo, bet esu įsitikinusi, kad mes paskirsime, kas atstovaus vyriausybei tinkamu laiku“, – pridūrė ji.

Vakarų šalys smerkia Rusijos įvykdytą Krymo pusiasalio aneksiją ir kaltina ją prorusiškų separatistų rytinėje Ukrainoje rėmimu ginklais ir kariais.

D.Camerono atstovė leido suprasti, kad Britanijai nebus atstovaujama vyriausybės lygmeniu parade, kuriame Rusija paprastai demonstruoja savo karinę galią.

„Manau, kad mes svarstysime atstovavimo klausimą platesniame dabartinių mūsų santykių su Rusija kontekste. Manau, jeigu pastebėsite, pastaruoju metu nebuvo vizitų vyriausybės lygmeniu“, – kalbėjo ji.

„Manau, kad svarstydami, kas dalyvaus, į tai atsižvelgsime“, – pridūrė atstovė.

Didžiojoje Britanijoje gegužės 7 dieną vyks visuotiniai rinkimai, vadinasi, po jų, gegužės 9 dieną, D.Cameronas gali jau nebebūti šalies premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.