Fergusone vėl įtampa – per protestus pašauti du policininkai

Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2015, 9:11 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 9:27 PM

Misūrio mieste Fergusone du policininkai buvo pašauti ketvirtadienį paryčiais per protestus dėl policijos, kurios dauguma pareigūnų yra baltieji, elgesio su juodaodžiais, sudarančiais vietos gyventojų daugumą, pranešė vienas laikraštis.

„Šie policininkai buvo pašauti tik todėl, kad buvo policininkai, – kalbėjo Sent Luiso apygardos policijos vadas Jonas Belmaras. – Policininkams padarytos rimtos šautinės žaizdos veide ir viršutinėje liemens dalyje“.

Kaip rašo dienraštis „St. Louis Post Dispatch“, abu pareigūnai buvo pašauti netoli policijos būstinės tame Sent Luiso priemiestyje, bet jų būklė kol kas nebuvo žinoma.

Incidento liudininkai sakė girdėję 2–4 šūvius, pridūrė laikraštis.

Jo cituojamas vienas policijos šaltinis sakė, kad vienas nukentėjęs policininkas yra Sent Luiso apygardos pareigūnas, o kitas dirba miestelyje, esančiame netoli Fergusono.

Policija nebuvo įsitraukusi į susirėmimus su protestuotojais, susirinkusiais prieš policijos nuovados, kai nuaidėjo šūviai, sakoma dienraščio pranešime.

Anksčiau trečiadienį Fergusono policijos viršininkas paskelbė atsistatydinsiantis dėl JAV Teisingumo departamento ataskaitos, kritikuojančios pernai rugpjūtį šiame mieste įvykusį incidentą, kai baltaodis policininkas nušovė neginkluotą juodaodį paauglį Michaelą Browną.

Kai baltaodis policininkas Darrenas Wilsonas nušovė M.Browną, tas įvykis išprovokavo piktus protestus ir nacionalinius debatus dėl rasių santykių ir policijos veiksmų.

D.Wilsonui kaltinimai dėl to incidento nebuvo pateikti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.