Nužudyto B. Nemcovo dukra pažėrė kaltinimus V.Putinui

Nužudyto opozicijos lyderio Boriso Nemcovo dukra Žana niekada neabejojo, kad su jos tėvu buvo susidorota dėl politinių motyvų. Iki šiol vengusi žarstytis kaltinimais, dabar moteris pareiškė, kad ne kas kitas, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas turi prisiimti atsakomybę už žmogžudystę, rašo BBC.

Ž. Nemcova dėl tėvo mirties kaltina V.Putiną.<br>AFP nuotr.
Ž. Nemcova dėl tėvo mirties kaltina V.Putiną.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 12, 2015, 9:32 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 9:27 PM

Duodama naujausią interviu, Ž.Nemcova žurnalistams kalbėjo, kad dėl tėvo mirties „politiškai kaltas“ yra Rusijos prezidentas. Moteris taip pat pakartojo savo tėvo bendražygių pareiškimus, kad B.Nemcovo žmogžudystė buvo politiškai motyvuota.

„Jis buvo ryškiausias Putino kritikas. Galingiausias Rusijos opozicijos lyderis, – kalbėjo Ž.Nemcova. – Jį nužudžius opozicijai buvo nukirsta galva ir visi yra įbauginti“.

„Dabar mes nebeturime jokios kitos tokios įtakingos figūros... su tokia kompetencija ir patirtimi galinčios stoti prieš valdžios pareigūnus“, – sakė velionio dukra.

30 m. Ž.Nemcova yra vertybinių popierių rinkos analitikė ir vieno finansų televizijos kanalo Maskvoje vedėja. Ji teigė, kad Rusijos tyrėjai jos iki šiol neapklausė, nes jiems „nerūpi nepriklausomas tyrimas“.

Ž.Nemcova teigė, kad dabar negali patekti į velionio tėvo butą, kur jis laikė savo dokumentus. Policija konfiskavo ir jo kompiuterį, kuriame B.Nemcovas, kaip manoma, kaupė informaciją apie Rusijos karinį įsitraukimą konflikte Ukrainoje.

„Negalėjau tuo patikėti, iki šiol negaliu tuo patikėti“, – apie tėvo mirtį kalbėjo Ž. Nemcova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.