Tarp JAV ir Kubos atnaujintas tiesioginis telefono ryšys

Kuba ir Jungtinės Valstijos po

Kubos pareigūnai nurodė esą pasiruošę dirbti su JAV telekomunikacijų kompanijomis.<br>AP asociatyvi nuotr.
Kubos pareigūnai nurodė esą pasiruošę dirbti su JAV telekomunikacijų kompanijomis.<br>AP asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 12, 2015, 1:35 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 8:17 PM

Kubos valstybinė telekomunikacijų kompanija „Etecsa“ pranešė, kad iš pradžių ryšys bus naudojamas tik telefoniniams skambučiams. Nuo šiol JAV ir Kubos gyventojai galės tiesiogiai skambinti vieni kitiems.

„Tiesioginio ryšio atkūrimas tarp JAV ir Kubos prisideda prie geresnės infrastruktūros ir ryšio kokybės tiekimo tarp gyventojų ir dviejų šalių“, – pažymėjo „Etesca“ atstovai.

„Etesca“ partnerė, Naujajame Džersyje įsikūrusi telekomunikacijų bendrovė „IDT Domestic Telecom“ nurodė, kad klientams bus lengviau ir pigiau susisiekti su draugais ir artimaisiais, gyvenančiais Kuboje.

Pasak leidinio „Miami Herald“, dvi kompanijos gruodį dalyvavo derybose, kuriose aptarė tiesioginio ryšio atnaujinimą. BBC korespondentas Havanoje nurodo, kad pagrindinė prezidento Baracko Obamos administracijos sprendimo dalis dėl diplomatinių santykių su Kuba atnaujinimo buvo telekomunikacijų stiprinimas saloje. Korespondentas priduria, kad Vašingtonas tikisi, jog šis susitarimas ves į geresnę interneto prieigą Kuboje.

JAV delegacija, vadovaujama tarptautinių santykių ir informacijos politikos koordinatoriaus Danielio Sepulvedos, vėliau šį mėnesį vyks į Kubą, kur dalyvaus derybose su kolegomis iš Havanos. Kubos pareigūnai nurodė esą pasiruošę dirbti su JAV telekomunikacijų kompanijomis.

Skaičiuojama, kad nuo 5 iki 25 proc. Kubos gyventojų naudojasi interneto paslaugomis. Tačiau po gruodį atsinaujinusių diplomatinių santykių tarp JAV ir Kubos Havana apkarpė valstybinių internetinių kavinių mokestį. Anksčiau Kubos gyventojai už valandą internetinėje kavinėje turėjo sumokėti 4,50 dolerio. Dabar dvi valandos kainuoja 5 dolerius. Vyriausybė taip pat pranešė planuojanti šiais metais atidaryti daugiau nei 100 interneto kavinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.