FST šaltinis: B. Nemcovo nužudymo užsakovas netrukus mirs

Borisas Nemcovas buvo nužudytas Vladimiro Putino bendražygių įsakymu, o į šią operaciją buvo įtraukti ir Federalinės saugumo tarnybos (FST) agentai. Prezidentas tiksliai žino, kas užsakė šį nusikaltimą, neseniai naujienų portalui „Gordon“ prabilo buvęs FST pulkininkas.

Neįtikėtina, kad kameros neužfiksavo B.Nemcovo žudikų.<br>Reuters nuotr.
Neįtikėtina, kad kameros neužfiksavo B.Nemcovo žudikų.<br>Reuters nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 13, 2015, 5:04 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 12:41 PM

Žurnalistų kalbintas, tačiau savo tapatybės saugumo sumetimais nepanoręs atskleisti, pareigūnas teigė, kad visa kaltė bet kokių atveju dabar bus sumesta čečėnams,kurie sulaikyti kaip įtariamieji.

„Visi sulaikyti čečėnai turi motinas, žmonas, vaikus ir jeigu jie nori, kad artimiesiems nieko nenutiktų, galiausiai turės prisipažinti nužudę, – kalbėjo pulkininkas. – Pati istorija apie B.Nemcovo įžeistus musulmonus – idiotizmas, tinkamas vidiniam vartojimui Rusijoje“.

Vyras taip pat pridėjo, kad tikrieji žudikai greičiausiai jau seniai buvo sulaikyti ir pašalinti. Anot jo – neįmanoma, kad tą vasario 27-osios vakarą iš tiesų nepavyko užfiksuoti žudikų. Vyras įsitikinęs, kad jie buvo surasti ir Kremlius puikiai žino, kas tai padarė.

„Nužudymo vieta – tiltas – yra prie pat Kremliaus. Ši zona yra saugoma Federalinės apsaugos tarnybos. Viskas, kas įvyksta šalia Kremliaus yra valstybinė paslaptis ir yra aukščiausios kategorijos saugumo informacija, – tvirtino šaltinis. – Iš tiesų, tiltas yra apkrautas vaizdo, fotografijos ir garso įrašymo prietaisais – net pelė neprabėgtų nepastebėta“.

Vis dėlto buvęs FST pulkininkas įsitikinęs, kad pats V.Putinas B.Nemcovo mirties neužsakė. Tai esą buvo daug naudingiau kažkam iš jo aplinkos – tam, kad galėtų prezidentui iškrėsti „labai piktą pokštą“. Esą ant V.Putino gali niršti daugybė Rusijos oligarchų, kuriems karas Ukrainoje atnešė daugybę nuostolių – Vakarams spaudžiant sankcijomis ir krentant rublio kursui daugybė verslininkų patyrė sunkumų ir prarado nemažas sumas pinigų.

„Jie (Rusijos elitas) siekė sudrumsti visuomenės nuomonę ir priversti V.Putiną nuolaidžiauti tam tikroms Kremliaus grupėms, – aiškino šaltinis. – Jei kaip dabar kalbama, čečėnai patys nutarė pašalinti B.Nemcovą, kodėl jiems buvo leisti pabėgti iš nusikaltimo vietos?“

Vyras įsitikinęs, kad negalėjo būti taip, kad kameros nužudymo akimirką žudikų neužfiksavo. Anot jo, paleisti šalia Kremliaus žmogžudystę surengusius žudikus yra tiesiog nerealu – nebent jei tyčia norėtum į tai pažiūrėti pro pirštus. O taip galėjo padaryti FST agentai, kurie, kaip mano buvęs pulkininkas, galėjo patys prikišti nagus prie nusikaltimo užsakymo.

„Neabejoju, kad apie tikruosius nužudymo užsakovus V.Putinui pranešė pirmosiomis paromis. Mums telieka tik sekti naujienas: kas iš artimiausių Kremliaus žmonių netikėtai žus avarijoje, žvejyboje ar medžioklėje. Prezidentas išreikš užuojautą, net į laidotuves ateis“, – kalbėjo šaltinis ir tvirtino esąs įsitikinęs, kad tas, kuris užsakė B.Nemcovo žmogžudystę, netrukus bus pašalintas ir pats.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.