Rusijos karinis laivynas pradėjo pratybas Baltijos jūroje

Prieš Krymo aneksijos metines Rusijos karinis laivynas penktadienį pradėjo pratybas Baltijos jūroje. Jose naudojama ir kovinė amunicija, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“. Manevruose taip pat dalyvauja ir desantininkai. Teigiamai, kad tai planuotos pratybos.

Teigiamai, kad tai planuotos pratybos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Teigiamai, kad tai planuotos pratybos.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 13, 2015, 3:26 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 1:15 PM

Desantininkai ir karinio laivyno daliniai vaidino pagrindinį vaidmenį, kai Rusija po valdžios pasikeitimo Kijeve prieš metus per kelias dienas perėmė Ukrainos Krymo pusiasalio kontrolę.

Prieš Baltijos valstybes Lietuvą, Estiją ir Latviją nukreipta Rusijos karinė operacija mažai tikėtina, nes tai reikštų atvirą Maskvos konfrontaciją su Vakarų gynybiniu aljansu.

NATO pastaruoju metu sustiprino savo pajėgas Baltijos valstybėse.

Karinės pratybos ir kituose regionuose

Rusijos kariškiai ketvirtadienį pradėjo didelio masto pratybas, kuriose įvairiuose karo žaidimuose dalyvaus tūkstančiai karių visoje šalyje, taip pat ir Kryme bei pietiniame regione prie Ukrainos.

Daugiau kaip 8 tūkstančiai karių pradėjo pratybas, kurios vyks iki balandžio pradžios Rusijoje – taip pat ir pietuose bei Kryme, Armėnijoje ir nuo Gruzijos atplėštose srityse – Pietų Osetijoje bei Abchazijoje, nurodė Rusijos gynybos ministerija.

Anot Rusijos naujienų agentūros „RIA Novosti“, šios pratybos yra didžiausios pastaruoju laikotarpiu.Juodojoje jūroje atskiras pratybas pradėjo ir Kryme bazę turinčios Rusijos karinio jūrų laivyno pajėgos; jų karo lėktuvai imituoja atakas prieš raketnešius laivus.Karo laivynas taip pat dalyvauja manevruose Tolimųjų rytų regione – Japonijos jūroje, bei šiaurėje – Barenco jūroje.

Vidurio Rusijoje apie 200 karių mokosi kariauti miesto sąlygomis, panaudodami tankus, šarvuočius „miestui šturmuoti“, – sakė gynybos pareigūnai.Vasarį Rusija surengė didžiules pratybas, kuriose dalyvavo keli tūkstančiai karių pasienyje prie Baltijos šalių, kurios ir taip nerimauja dėl savo buvusios sovietinės viršininkės veiksmų Ukrainoje.

Netrukus Jungtinės Valstijos sudalyvavo trijų mėnesių karinėse pratybose Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje, kuriose dislokavo apie 3 tūkstančius priešakinės linijos karių; taip norėta „ryžtingai pademonstruoti prezidentui (Vladimirui) Putinui ir Rusijai, kad mes galime veikti vieningai“.

Kaip pažymi NATO, V.Putinas pernai įsakė surengti iš anksto neplanuotas pratybas srityse greta Ukrainos; tada prie šios šalies rytinės sienos buvo sutelkta apie 40 tūkst. rusų karių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.