Buvęs Maldyvų prezidentas nuteistas ilgiems metams kalėjimo

Buvęs Maldyvų prezidentas Mohamedas

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2015, 3:39 PM, atnaujinta Jan 10, 2018, 10:55 AM

M.Nasheedas paragino savo šalininkus išeiti į gatves protestuoti prieš šį nuosprendį. Jo partija pareiškė, kad buvusio lyderio byla buvo „aiškiai politizuota“.

„Šiandien raginu jus visus išlikti narsius ir stiprius, priešintis šio režimo diktatoriškai galiai“, – M.Nasheedo žodžius citavo jo biuras.

M.Nasheedas, kuris buvo pirmasis demokratiškai išrinktas Maldyvų vadovas, penktadienio vakarą buvo pripažintas kaltu pagal griežtą kovos su terorizmu įstatymą, nes įsakė suimti vieną aukšto rango teisėją 2012 metų sausį, tebebūdamas prezidentu.

47 metų eksprezidentas buvo išvežtas į Dhunidhu kalėjimą vienoje saloje, esančioje netoli sostinės Malės.

M.Nasheedo advokatai nusišalino prieš baigiantis trumpai trukusiam bylos nagrinėjimui, sakydami, kad šis procesas yra šališkas ir kad jo tikslas – sugriauti buvusio prezidento politinę karjerą.

Nuosprendis, paskelbtas tokiu laiku, kai Maldyvuose didėja nepritarimas prezidento Abdullos Yameeno valdymui, užkirs kelią M.Nasheedui siekti grįžti į šalies vadovo postą per 2018 metų rinkimus.

Pastaraisiais metais opozicija reguliariai rengė naktinius mitingus, protestuodama prie „didėjantį autoritarizmą“, kuris pakenkė turistų rojumi laikomos šalies reputacijai.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad paskelbus teismo nutartį, Malėje įvyko policijos susirėmimų su M.Nasheedo šalininkais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.