JAV nesiruošia siųsti į Ukrainą jūrų pėstininkų

JAV nesiruošia išsiųsti į Ukrainą savo jūrų pėstininkų, patvirtino spaudos konferencijoje JAV valstybės departamento atstovė Jen Psaki. Tiesa, ji vengė atsakyti į klausimą, ar JAV mano, kad taikiu sprendimu įmanoma sureguliuoti Ukrainos konfliktą.

JAV oficialiai paneigė ketinanti siųsti jūrų pėstininkus į Ukrainą.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
JAV oficialiai paneigė ketinanti siųsti jūrų pėstininkus į Ukrainą.<br>Reuters/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 14, 2015, 10:34 AM, atnaujinta Jan 10, 2018, 11:53 AM

Tokios galimybės aptarimai žiniasklaidoje prasidėjo po to, kai vienoje JAV interneto svetainėje pasirodė skelbimas apie renkamus žmones, kalbančius ukrainiečių ir rusų kalbomis. Asmenys buvo neva kviečiami dalyvauti Jungtinių Valstijų jūrų pėstininkų korpuso mokymo programoje.

J.Psaki tvirtai pareiškė „ne“ kalbėdama apie visas galimybes JAV siųsti savo jūrų pėstininkus į Ukrainą. Žurnalistus ji paragino išsamesnės informacijos kreiptis į Pentagoną.

Paprašyta patikslinti, ar JAV mato kokių būdų sureguliuoti Ukrainos konfliktą, išskyrus diplomatines pastangas Minsko procese, Valstybės departamento atstovė spaudai atsakė: „Mes tikime, kad diplomatinis procesas, Minsko susitarimų įgyvendinimas yra geriausias būdas judėti į priekį“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.