Tyrėjai skelbiasi radę B.Nemcovo žudikų ginklą

Maskvos upėje rastas pistoletas, kuriuo buvo nužudytas opozicijos lyderis Borisas Nemcovas. Tokias naujienas skelbia Rusijos žiniasklaida.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-14 10:45, atnaujinta 2018-01-10 11:53

Ji taip pat informuoja, neva tyrėjai jau nusistatė labiausiai tikėtiną įvykių versiją. Jei tikėtume šia informacija, tyrėjai B.Nemcovo nužudymo byloje aptiko „ukrainietišką pėdsaką“.

Gazeta.ru teigia, kad upėje po nusikaltimo buvo rasti du ginklai, iš kurių vienas galimai yra nusikaltimo įrankis, kuriuo buvo nušautas politikas.

Nepranešama, kokios rūšies šaunamasis ginklas buvo rastas.

Kutafino Maskvos valstybinė teisės akademijos kriminologijos departamento profesorius Nikolajus Jegorovas teigia, kad ginklas gali labai padėti tyrėjams.

„Savaitė vandenyje beveik nieko nereiškia. Manau, kad per tokį laiką ginklas tikrai nesurūdijo. Ant ginklo esantis numeris leis nustatyti, kam jis priklausė. Žinoma, pirštų antspaudų ar šaudymo žymių nebus įmanoma surasti dėl laiko praleisto vandenyje“, – sakė N.Jegorovas.

Teigiama, jog tyrėjai pagrindine nužudymo versija linkę laikyti žmogžudystę, kuria buvo siekiama destabilizuoti padėtį šalyje ir diskredituoti valdžią. Tyrėjai neabejoja, kad užsakovų pėdsakai veda į užsienį, tiksliau – į Ukrainą.

„Komsomolskaja pravda“ praneša, kad pagrindiniu įtariamuoju laikomas Zauras Dadajevas turėjo ryšių su Adamu Osmajevu. Jis neseniai tapo Džocharo Dudajevo vardu pavadinto bataliono, kariaujančio Rytų Ukrainoje, vadovu.

A.Osmajevui 2012 metais buvo mesti kaltinimai dėl pasikėsinimo į prezidentą Vladimirą Putiną.

„Jie dažnai susitikdavo, kalbėdavo telefonu. Čečėnai kovojo Ukrainos režimo pusėje. Z.Dadajevas dirbo su A.Osmajevu Ukrainoje, buvo prisijungęs prie čečėnų suformuoto „Šiaurės“ bataliono ir taip faktiškai kovojo prieš Rusiją“, – laikraščiui neva pasakojo vienas Maskvos pareigūnas.

Jis taip pat prasitarė, kad Z.Dadajevo vėliau išsižadėtas prisipažinimas dėl B.Nemcovo žmogžudystės nieko nereiškia. Esą jis tai padarė skatinamas advokatų, tačiau valstybė jau skelbiasi surinkusi pakankamai įrodymų „neginčijamai jo kaltei įrodyti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.