K. Sobčiak pabėgo iš Rusijos

Prieš kelias savaites Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui pranešta, kad egzistuoja „nušauti planuojamų asmenų sąrašas“, kuriame įrašytos garsių žurnalistų ir politikų pavardės. Naujienų portalas censor.net.ua, remdamasis leidinio „Novaja gazeta" tyrimu, pranešė, kad prie kiekvieno asmens „dirba“ viena ar dvi žudikų grupės.

K.Sobčiak sulaukusi grasinimų nutarė palikti Rusiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
K.Sobčiak sulaukusi grasinimų nutarė palikti Rusiją.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-16 07:49, atnaujinta 2018-01-09 21:48

Į sąrašą be Boriso Nemcovo, esą įtraukti Aleksejus Venediktovas, Michailas Chodorkovskis ir turbūt Ksenija Sobčiak. Tikėtina, kad prie kiekvieno asmens iš šio sąrašo dirba ne viena grupė, o, kaip įprasta žudikams iš Čečėnijos, mažiausiai dvi“, – rašoma „Novaja gazeta" tyrime.

Tyrime tikinta, kad Rusijos prezidentui žinomos organizatorių ir kai kurių B.Nemcovo žudikų pavardės.

Po tokių kalbų Rusijos televizijos laidų vedėja K.Sobčiak sulaukusi grasinimų nutarė palikti Rusiją. Moteris po B.Nemcovo laidotuvių pripažino, kad jai buvo grasinta, todėl ji nusprendė pasisamdyti apsaugą, kol galiausiai apsisprendė palikti Rusiją.

Leidinys „Kommersant“ pirmadienį rašo, kad K. Sobčiak apie planuotą savo išvykimą pranešė penktadienį per vakarėlį, surengtą Rusijos literatų draugijoje. Žurnalistė taip pat šventė naujo rusų kalba leidžiamo „L'Officiel“ leidinio numerio pasirodymą. Mergina visai neseniai tapo šio žurnalo rusų kalba vyriausiąja redaktore.

„Rytoj (kovo 14 d.) kuriam laikui išvykstu iš Rusijos“, – penktadienį per vakarėlį pranešė K. Sobčiak.

Opozicinės „Dozhd" televizijos laidų vedėja susirūpino savo saugumu po to, kai nepriklausomas laikraštis „Novaya Gazeta“ praėjusią savaitę pranešė, kad jos vardas įtrauktas į tariamą „nušauti pasmerktų asmenų sąrašą“, kurį neva sudarė asmenys, susiję su B. Nemcovo žmogžudyste. Tarp kitų „pasmerktų žmonių" taip pat figūruoja žinomų asmenų pavardės: buvęs naftos magnatas Michailas Chodorkovskis, nepriklausomo radijo „Echo Moskvy“ vyriausiasis redaktorius Aleksejus Venediktovas.

„Novaya Gazeta“ pateikė kelias detales apie tariamo sąrašo organizatorius. Neva išpuolius prieš opozicionierius užsakė aukšto rango saugumo pareigūnas iš Čečėnijos, kuris taip pat užsakė B. Nemcovo nužudymą. „Novaya Gazeta“ įvardijo to vyro vardą – Ruslanas. Laikraštis pridūrė, kad jo tapatybė žinoma Rusijos tyrėjams.

Po šio straipsnio K. Sobčiak buvo priversta sustiprinti savo apsaugą. Tačiau Rusijos prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas tariamo sąrašo egzistavimą pavadino „absurdu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.