Išrinko geriausią pasaulio mokytoją

Visą savo gyvenimą mokiniams paskyrusi amerikietė buvo išrinkta geriausia pasaulio mokytoja. Vaikus iš neturtingų šeimų lavinanti mokytoja tikisi savo pavyzdžiu įkvėpti jaunus žmones.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 6:40 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 7:00 PM

Anglų kalbos mokytoja iš JAV Meino valstijos Nancie Atwell atsiėmė mokytojų Nobelio premija vadinamą „Varkey“ fondo pasaulinį apdovanojimą, kuris teikiamas labiausiai nusipelniusiems pedagogams.

„Esu pagerbta gaudama šį apdovanojimą, ypač būdama tokių nepaprastų mokytojų kompanijoje“, – atsiimdama apdovanojimą per ceremoniją Dubajuje sakė N.Atwell.

Geriausia pasaulio mokytoja paskelbta moteris teigė, kad milijono dolerių vertės prizą paskirs savo įkurtai mokyklai.

Joje nemokamai rengiami vaikai iš vargingų šeimų ir net 97 proc. ją pabaigusių mokinių įstoja į universitetus.

Savo įkurtoje švietimo įstaigoje moteris taiko nepaprastą raštingumo diegimo metodą.

Mokytojai čia nedirba pagal griežtas programas, jų mokiniai patys pasirenka, ką nori skaityti ir rašyti, ir taip per metus vienas moksleivis vidutiniškai perskaito apie 40 knygų.

„Tikiuosi, kad šis apdovanojimas paskatins kūrybingus, protingus jaunus žmones imtis mokytojo darbo, nes dabar pritraukti jaunimą į švietimo įstaigas Amerikoje labai sunku, – atsiimdama apdovanojimą kalbėjo moteris. – Jaunimas mato šį darbą kaip technišką nurodytų programų atlikimą, o ne specialių žinių taikymą.“

N.Atwell buvo pasirinkta iš 10 kitų mokytojų, patekusių į finalą. Į apdovanojimą pretendavo pedagogai iš daugybės pasaulio šalių, tokių kaip Afganistanas, Indija ir Kambodža. („The Guardian“, LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.