Rusijos ugniagesių poelgis įsiutino visuomenę

Apklausos rodo, kad Lietuvoje gaisrininkais jau kurį pasitikima labiausiai iš visų valstybinių institucijų. Tuo tarpu rusai apie savo šalies gaisrininkus vargu ar pasakytų tą patį. Neseniai dviejų ugniagesių akibrokštas papiktino daugybę žmonių, rašo „The Moscow Times“.

Kol pastatas liepsnojo, ugniagesiai rado laiko nusifotografuoti.<br>Twitter nuotr.
Kol pastatas liepsnojo, ugniagesiai rado laiko nusifotografuoti.<br>Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 17, 2015, 9:50 AM, atnaujinta Jan 9, 2018, 6:27 PM

Praėjusią savaitę Kazanėje užsiliepsnojo didžiulis prekybos centras, o gaisro metu žuvo bent 17 žmonių. Neseniai buvo išsiaiškinta, kad kol pastatas liepsnojo, du ugniagesiai darėsi asmenukę. Socialiniuose tinkluose paskelbtoje nuotraukoje užfiksuoti du į objektyvą besišypsantys gaisrininkai, o už jų nugarų – degantis pastatas.

„Štai, ką ugniagesiai daro gaisro metu. Man jau baisu“, – rašė vienas internautas, o šis jo komentaras nuvilnijo per visą Rusijos žiniasklaidą.

Tatarstane esanti avarinių situacijų ministerija nuotrauką pasmerkė, tačiau kitus savo darbuotojus mėgino apginti.

„Absoliuti dauguma mūsų darbuotojų atlieka savo darbą profesionaliai ir efektyviai. Tačiau vienas blogas atvejis meta šešėlį ant visų kitų, – buvo teigiama viešame ministerijos pareiškime. – Pagal nedovanotus kai kurių asmenų veiksmus nederėtų spręsti apie visą instituciją. Šie du vyrai neabejotinai susilauks drausminių priemonių“.

Šie ugniagesiai – nebe pirmieji rusų valstybės sektoriaus darbuotojai, kurie darbo metu darėsi asmenukę ir taip įsiutino visuomenę. Praėjusių metų pabaigoje vienas Rusijos chirurgas buvo atleistas po to, kai su juo dirbanti seselė internete paskelbė nuotrauką iš operacinės, kurioje tuo metu jis operavo žmogų.

Šio mėnesio pradžioje iš darbo buvo atleista ir viena pagalbos darbuotoja, kuri darėsi asmenukes ir kvailiojo prie sąmonę praradusio vyro, kol buvo vežamas į ligoninę.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.