„Ryanair“ berniuko neskraidino į organų persodinimo operaciją

„Ryanair“ Ispanijoje neįleido į savo lėktuvą berniuko, kuris skubiai turėjo skristi į organų persodinimo operaciją, nes jo šeima į oro uostą atvyko per vėlai, rašo „The Independent“. 

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 18, 2015, 5:13 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 2:19 PM

Mažų sąnaudų skrydžių bendrovė dažnai neleidžia skristi keleiviams, kurie prie įlaipinimo vartų atvyksta po nustatyto laiko. Tačiau sergantį berniuką avialinijos atsisakė skraidinti, nes negalėjo įvertinti jo būklės.

Gran Kanarijos saloje gyvenančiai šeimai šeštadienį paskambino ligoninės Madride gydytojai ir pranešė, kad atsirado ilgai lauktas kepenų ir inkstų donoras. Berniukas į persodinimą turėjo atvykti kuo greičiau.

Atvykę į oro uostą, berniuko tėvai bandė įsigyti bilietus, bet jiems pranešė, kad tai neįmanoma, nes juos galima įsigyti tik elektroniniu būdu ir mažiausiai dvi valandos prieš skrydį.

Lėktuvas į Ispanijos sostinę išvyko be jų.

„Ryanair“ atstovas išplatino pranešimą, kuriame teigė, kad šeimai buvo suteikta „visapusiška pagalba dėl jų skrydžio reikmių“. Kokia buvo toji pagalba, avialinijos nenurodė konkrečiau.

Šeimai pavyko patekti į vėlesnį „Air Europa“ skrydį, kuriuo į Madridą jiems pavyko patekti 70 minučių vėliau. Pranešama, kad jam buvo spėta atlikti operaciją.

„La Paz“ ligoninės Madride gydytojai sakė, kad laukdami vaiko išgyveno „kankinančias valandas“. Nebuvo aišku, ar vėluojančiam ispanui dar pavyks persodinti jam skirtus organus.

Ispanijos portalo „Aviacion Digital“ šaltiniai teigė, kad į lėktuvą berniukas galėjo būti neįleistas dėl to, kad avialinijų būstinei Dubline neužteko laiko įvertinti berniuko sveikatos būklę.

Jeigu jo gyvybei būtų grėsęs pavojus, „Ryanair“ esą bijojo prisiimti atsakomybę dėl keleivio mirties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.