Sulaikyti ataką Tuniso muziejuje įtariamai organizavę asmenys

Ketvirtadienį buvo sulaikyti devyni asmenys, įtariami atakos Tuniso Bardo muziejuje organizavimu. Trečiadienį per išpuolį šioje turistų lankomoje vietoje buvo nužudyti 23 žmonės. Artimųjų gedi žmonės iš Italijos, Ispanijos Prancūzijos, Japonijos, Pietų Afrikos Respublikos, Lenkijos, Belgijos ir Rusijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 19, 2015, 2:59 PM, atnaujinta Jan 9, 2018, 11:33 AM

Prezidento pareiškime taip pat pažymėta, kad gausios saugumo pajėgos dabar stebės visus didžiausius šalies miestus.

Tuniso premjeras kiek anksčiau kalbėjo, kad nors du užpuolikai buvo nukauti, jų bendrininkai gali būti laisvėje. Jis taip pat nurodė, kad vienas iš dviejų nukautų užpuolikų, nužudžiusių 17 užsieniečių turistų ir du tunisiečius per ataką Bardo nacionaliniame muziejuje, buvo žinomas žvalgybos tarnyboms, tačiau nenustatyta jokių aiškių ryšių su kuria nors konkrečia teroristų grupuote.

Ketvirtadienį duodamas interviu radijui RTL premjeras Habibas Essi sakė, kad Tunisas bendradarbiauja su kitomis šalimis, rinkdamas informaciją apie užpuolikus, kurie buvo įvardyti kaip Yassine'as Laabidi ir Hatemas Khachnaoui. Pasak jo, Y.Laabidi buvo patekęs į žvalgybos akiratį, nors ir ne dėl „kokių nors ypatingų“ veiksmų.

Prisiėmė atsakomybę

Džihadistų grupuotė „Islamo valstybė“ ketvirtadienį pareiškė esanti atsakinga dėl išpuolio Tuniso nacionaliniame muziejuje, kur žuvo mažiausiai 21 žmogus.

Internete paskelbtame garso įraše sakoma, kad „du „Islamo valstybės“ karžygiai <...>, ginkluoti iki dantų automatiniais ginklais ir granatomis, puolė Bardo muziejų“.

Jame dar grasinama surengti daugiau išpuolių: „Tai, ką jūs matėte, tėra tik pradžia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.