Tarptautinėse derybose su Iranu skelbia pasiekę pažangą

JAV valstybės sekretorius Johnas Kerry pareiškė, kad branduolinėse derybose su Iranu padaryta „didelė pažanga“, bet žymių nesutarimų dar liko, „mes dar nepasiekėme finišo linijos“.

J.kerry įžvelgia pažangą derybose su Iranu.<br>AFP nuotr.
J.kerry įžvelgia pažangą derybose su Iranu.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 21, 2015, 4:36 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 2:33 PM

Jis pažymėjo, kad klausimai yra „komplikuoti“, bet „pagrindinius sprendimus turime padaryti dabar“.

J.Kerry šeštadienį sakė, kad pasaulio galiūnės yra „vieningos“ branduolinėse derybose su Iranu, nors sklido gandai apie nesutarimus su Prancūzija. Jis pabrėžė „neskubėsiąs“ sudaryti blogą sandorį.

„Aš pabrėžiu: mes esame vieningi savo tikslu, savo požiūriu, savo ryžtingumu ir apsisprendimu užtikrinti, kad Irano programa būtų visiškai taiki“, – sakė J.Kerry Šveicarijoje prieš kelionę į Londoną pasitarti su savo kolegomis iš Vokietijos, Prancūzijos ir Britanijos dėl likusių nesutartų klausimų.

Derybos su Iranu Lozanoje bus atnaujintos kitą savaitę. Derybose Iranas bando įtikinti, kad jo branduolinė programa yra skirta taikiems tikslams ir siekia atsikratyti Vakarų šalių Teheranui taikomų sankcijų. Tuo tarpu JAV ir ypač Izraelis neatsikrato įtarimų, kad Irano tikslas – pasigaminti branduolinį ginklą, kurį gavę iraniečiai pakeistų jėgų pusiausvyrą regione.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.