Afganistane palaidota minios vyrų sudeginta moteris

Šimtai žmonių sekmadienį susirinko

Pasak policijos pareigūnų, Farkhanda mažiausiai ketverius metus buvo gydoma nuo psichikos susirgimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Pasak policijos pareigūnų, Farkhanda mažiausiai ketverius metus buvo gydoma nuo psichikos susirgimo.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2015, 4:01 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:32 PM

27-erių Farkhandos karstą nešė moterų teisių aktyvistės, o jas apsupusi ėjo minia vyrų.

„Tai yra nusikaltimas prieš šią šeimą, nusikaltimas prieš seserį ir nusikaltimas žmogiškumui“, – kalbėjo žmogaus teisių aktyvistas Bari Salamas, pridūręs, kad visi įtariamieji privalo sulaukti teisingumo.

Minia vyrų ketvirtadienį Kabule mirtinai sumušė Farkhandą, o vėliau jos kūną padegė. Šalies prezidentas Ashrafas Ghani, pernai per rinkiminę kampaniją pasisakęs už moterų teises, incidentą įvardijo kaip pasibaisėtiną.

Manoma, kad minia vyrų įniršo pamačiusi, kad moteris neva padegė Korano kopiją. Pasak policijos pareigūnų, Farkhanda mažiausiai ketverius metus buvo gydoma nuo psichikos susirgimo.

Jos tėvas abejojo, ar jo dukra galėjo taip pasielgti, kadangi buvo baigusi islamo religijos mokslus ir galėdavo atmintinai pacituoti Koraną. Vidaus reikalų ministerijos pareigūnas Mohamadas Zahiras antrino nužudytosios tėvui ir teigė, kad nėra jokių įrodymų, esą moteris padegė šventąją knygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.