Aiškėja naujų detalių apie išpuolį Tuniso muziejuje

Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi sekmadienį pranešė, kad išpuolį Tuniso

Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi sekmadienį pranešė, kad išpuolį Tuniso Bardo muziejuje surengė trys asmenys.<br>AFP nuotr.
Tuniso prezidentas Beji Caidas Essebsi sekmadienį pranešė, kad išpuolį Tuniso Bardo muziejuje surengė trys asmenys.<br>AFP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2015, 1:47 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:40 PM

„Ten neabejotinai buvo trys užpuolikai. Vienas vis dar slapstosi, tačiau toli nepabėgs“, – Prancūzijos televizijai sakė prezidentas, pridūręs, kad stebėjimo kameros užfiksavo tris nusikaltėlius.

Pareigūnai po išpuolio sulaikė įtariamųjų, tačiau buvo manoma, kad muziejų užpuolė du ginkluoti asmenys, vėliau nukauti pareigūnų.

Tuniso vidaus reikalų ministerija sekmadienį išplatino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip į muziejų įeina du užpuolikai. Pranešama, kad jie buvo apmokyti Libijos teritorijoje, kurią kontroliuoja „Islamo valstybės“ kovotojai. Pastaroji grupuotė prisiėmė atsakomybę už kruviną išpuolį muziejuje, kuriame žuvo 25 žmonės.

Trečiadienį per išpuolį Bardo nacionaliniame muziejuje, kuris pritraukia daug turistų, užpuolikai nužudė 21 žmogų. Visos aukos, išskyrus vieną, buvo užsienio turistai. 

Prezidento sekmadienio komentarai yra pirmas pripažinimas, kad užpuolikų buvo trys. Du iš jų, Jabeurą Khachnaoui ir Yassine'ą Laabidi, nukovė saugumo pajėgos. 

Atsakomybę už žudynes muziejuje prisiėmė kovotojų grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), siekianti įkurti islamo kalifatą Irake, Sirijoje ir kitose musulmoniškojo pasaulio dalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.