NATO generolas: Vakarai turi svarstyti visas priemones Ukrainai

Vakarai turėtų

JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as.<br>„Reuters“/ „Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 22, 2015, 1:40 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 1:40 PM

Paklaustas, ar pritaria gynybos ginklų nusiuntimui į Ukrainą, JAV oro pajėgų generolas Philipas Breedlove'as per konferenciją Briuselyje sakė: „Matome ... prieš Ukrainą naudojamas diplomatines priemones, naudojamas informacines priemones, naudojamas karines priemones, naudojamas ekonomines priemones.“

„Tad mes Vakaruose, manau, turėtume atsakydami svarstyti visas savo priemones. Ar tai galėtų būti destabilizuojama? Atsakymas yra „Taip“. Neveiklumas irgi galėtų būti destabilizuojamas“, – sakė jis.

JAV karinių oro pajėgų generolas per konferenciją Briuselyje sakė, kad prieš Ukrainą nutaikyti įvairiausi ginklai: diplomatiniai, informaciniai, kariniai ir ekonominiai. Vadas pažymėjo, kad Vakarai turėtų taip pat apsvarstyti visas galimybes padėti šaliai, atsidūrusiai tokioje sudėtingoje situacijoje. Nors Ph.Breedlove'as mano, kad tai galėtų destabilizuoti padėtį, tačiau, anot jo, neveiklumas gali padaryti tą patį.

Ph.Breedlove'as, kuris yra NATO sąjungininkų pajėgų Europoje vyriausiasis vadas ir JAV Europos vadovybės vadas, taip pat sakė, kad NATO žvalgyba nurodė „nerimą keliančius“ karinius įvykius Rytų Ukrainoje, ir išreiškė susirūpinimą dėl to, ar laikomasi praėjusį mėnesį Minske pasiekto ugnies nutraukimo Ukrainoje susitarimo. 

„Toliau matome nerimą keliančius oro gynybos, vadovavimo ir kontrolės, pakartotinio tiekimo, įrangos, ateinančios per visiškai porėtą sieną, elementus. Tad esama susirūpinimo, ar Minsko (susitarimo) laikomasi, ar ne“, – sakė jis per Briuselio forumą, kurį organizavo strateginių studijų centras „German Marshall Fund“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.