Afganistano prezidentas: JAV kariškių buvimas šalyje yra būtinas

Afganistano prezidentas Ashrafas Ghani Ahmadzai pareiškė, kad JAV kariškių

A. Ghani Ahmadzai įsitikinimu, Afganistano vyriausybei svarbu, kad „Islamo valstybės“ grupuotė nesustiprintų savo pozicijų.<br>AP nuotr. iš archyvo
A. Ghani Ahmadzai įsitikinimu, Afganistano vyriausybei svarbu, kad „Islamo valstybės“ grupuotė nesustiprintų savo pozicijų.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 23, 2015, 9:34 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 12:45 PM

Pasak valstybės vadovo, dauguma Afganistano gyventojų nori, kad Amerikos kariuomenė liktų šalyje. „Jie mano, kad Jungtinės Valstijos yra jų ateities garantas“, – teigė jis interviu radijo stočiai NPR.

Be to, pasak prezidento, Afganistano vyriausybei svarbu, kad „Islamo valstybės“ grupuotė nesustiprintų savo pozicijų. „Terorizmas tampa sistema, kontroliuoja didžiulius išteklius“, – pažymėjo A. Ghani Ahmadzai.

Tarptautinės saugumo pajėgos, kurias sudarė JAV ir jų sąjungininkų kariškiai, buvo įvestos į Afganistaną 2001 metais kovoti su radikaliu Talibano judėjimu ir „Al Qaeda“ grupuote.

Misija „Tvirta parama“ Afganistane prasidėjo nuo 2015 metų sausio 1 d., kai baigėsi karinis operacijos etapas ir didžioji dalis tarptautinių pajėgų buvo išvesta. Šių metų pradžioje Kabule, Kandahare, Herate ir Mazari Šarife byuvo dislokuota apie 12 tūkstančių kariškių. Misija yra nekovinė – NATO kariškiai galės gintis, bet nedalyvaus kariniuose veiksmuose kartu su Afganistano saugumo pajėgomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.