Ukrainiečių lakūnės N. Savčenko motina parašė laišką V.Putinui

Rusijoje kalinamos ukrainiečių

M. Savčenko netiki, kad jos duktė Nadežda (nuotr.) susijusi su Rusijos žurnalistų žūtimi.<br>AP nuotr. iš archyvo
M. Savčenko netiki, kad jos duktė Nadežda (nuotr.) susijusi su Rusijos žurnalistų žūtimi.<br>AP nuotr. iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 24, 2015, 1:17 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 9:58 AM

Kaip pranešė „Deutsche Welle“, nuvykusi į Maskvą pasimatyti su dukterimi, ji mėgino per advokatus perduoti šį laišką Rusijos prezidentui. „Advokatai abejoja, ar visi tie valdininkai perduos V. Putinui tai, ką aš norėjau jam pasakyti, todėl kreipiuosi į tarptautinę žiniasklaidą“, – sakė M. Savčenko.

Laiške moteris papasakojo, kad pagimdė Nadeždą vėlai – 43 metų amžiaus, ir dabar, kai jai jau 77, duktė yra vienintelė jos viltis ir atrama. Marijos Savčenko vyras ir Nadeždos tėvas mirė dar 2003 metais.

„Jūs – savo vaikų tėvas. Jums skauda širdį dėl jų gyvenimo. Ir man skauda širdį dėl savo dukters. Labai prašau Jus paleiskite ją pas mane, senutę. Ji mano vienintelis džiaugsmas, o dabar – vienas liūdesys“, – parašė Rusijos prezidentui ukrainiečių lakūnės motina.

M. Savčenko netiki, kad jos duktė susijusi su Rusijos žurnalistų žūtimi, kadangi, pasak jos, tuo metu Nadežda jau buvo separatistų nelaisvėje Luhansko srityje ir yra nepaneigiamų to įrodymų, į kuriuos Rusija nenori atsižvelgti. Lakūnės motina įsitikinusi, kad jos dukters byla yra sufabrikuota ir politinė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.