Nustatytos daugumos lėktuvo katastrofos aukų tautybės

Praėjus parai nuo Vokietijos avialinijų „Germanwings“ lėktuvo „Airbus A320“ sudužimo Prancūzijos Alpėse, skrydžių kompanija pranešė, jog žuvusiųjų artimuosius iš Diuseldorfo ir Barselonos skraidins į nelaimės vietą.

Vyriausybės jau patvirtino didžiąją dalį savo piliečių, kurie skrido sudužusiu „Germanwings“ lėktuvu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Vyriausybės jau patvirtino didžiąją dalį savo piliečių, kurie skrido sudužusiu „Germanwings“ lėktuvu.<br>AFP/“Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 25, 2015, 12:30 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:01 AM

„Lufthansa“ vadovas Thomas Winkelmannas ir šalių vyriausybės jau patvirtino didžiąją dalį žūčių ir pranešė, kiek jų valstybių piliečių buvo lėktuve. 

„Germanwings“ patvirtino 72 vokiečių žūtį. Tarp jų – 16 vienos netoli Diuseldorfo esančios gimnazijos mokinių ir 2 mokytojai.

Lėktuve taip pat buvo 35 Ispanijos piliečiai. Šalies vidaus reikalų ministras Francisco Martinezas teigė, kad keleivių sąraše atsidūrė 49 ispanai.

3 kazachstaniečių, 3 britų, 2 amerikiečių, 2 japonų, 2 argentiniečių, 2 kolumbiečių, 2 australų, 1 olando, 1 dano, 1 belgo, 1 turko ir 1 izraeliečio žūtys taip pat patvirtintos jų valstybių valdžios.

Tikima, kad lėktuve buvo ir 1 meksikietis, tačiau Meksikos vyriausybė vis dar tikrina šią informaciją.

Jungtinė Karalystė paskelbė vieno žuvusio savo piliečio tapatybę. 50 metų Martynas Matthewsas darbo reikalais keliavo iš Barselonos. Kiti du britų keleiviai – Mančesteryje gyvenanti moteris su kūdikiu. 

Premjeras Davidas Cameronas patvirtino, kad mažiausiai trys britai tapo tragedijos aukomis. 

„Lufthansa“, kuriai priklauso pigių skrydžių bendrovė „Germanwings“, savo būstinėje Kelne 150 antradienį žuvusių žmonių pagerbė tylos minute.

Greitai ištirs juodąją dėžę

Kompanija vis dar atsisako pateikti išankstines versijas dėl to, kas sukėlė lėktuvo katastrofą.

„Nepaaiškinama, kaip tai galėjo nutikti lėktuvui, kuriame nebuvo jokių techninių problemų, ir jį valdė patyręs „Lufthansa“ pilotas“, – trečiadienį Frankfurte žurnalistams sakė skrydžių kompanijos atstovas Carstenas Spohras.

Šiuo metu vyksta rastos juodosios dėžės tyrimas, kurio rezultatai gali būti paskelbti jau šiandien.

Prancūzijos transporto ministras Alainas Vidalies pranešė, kad balsai pilotų kabinoje buvo sėkmingai įrašyti, o jų tyrimas bus baigtas „pakankamai greitai“.

„Jeigu po to reikės papildomai išanalizuoti įrašus, šis darbas užtruks kelias savaites, tačiau jo metu galėsime surasti katastrofos paaiškinimą“, – sakė jis Prancūzijos radijui.

Antra juodoji dėžė, kurioje buvo įrašyti skrydžio duomenys, dar nėra rasta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: minima Vaiko diena