Ukrainos nepaprastųjų situacijų tarnybos vadovą įklampino kyšiai

Ukrainos

Pasak ministro, šią schemą buvo galima slapta stebėti toliau, bet surinkta informacija yra „sukrečianti“.<br>V.Balkūno nuotr.
Pasak ministro, šią schemą buvo galima slapta stebėti toliau, bet surinkta informacija yra „sukrečianti“.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Interfax“, „Reuters“, BNS ir lrytas.lt inf.

Mar 25, 2015, 2:19 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 7:36 AM

Vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas nurodė, kad buvo suimtas Ukrainos nepaprastųjų situacijų valstybinės tarnybos vadovas Serhijus Bočkovskis ir jo pirmasis pavaduotojas Vosylis Stojeckis, kurie, kaip įtariama, dalyvavo korupcinėje veikloje, susijusioje su užsienyje registruotomis bendrovėmis ir viešaisiais pirkimais.

„Supaprastinti valstybės pirkimai būdavo vykdomi per privačią bendrovę. Ji yra kontroliuojama ne Ukrainos juridiniam asmeniui – Džersio saloje registruotai bendrovei. Iš jos (lėšos būdavo persiunčiamos) į kitą privačią bendrovę, priklausančią Stojeckiui ir Bočkovskiui. Tuomet tie pinigai buvo paskirstomi į su kortelėmis susietas sąskaitas, kurių dalis buvo atidarytos Kipro banguose. Štai šių kortelių originalai“, – A.Avakovas sakė per trečiadienį vykusį vyriausybės posėdį.

Pasak ministro, šią schemą buvo galima slapta stebėti toliau, bet surinkta informacija yra „sukrečianti“. Jis pademonstravo premjerui „juodosios buhalterijos“ dokumentus, susijusius su sausį ir vasarį vykdytomis operacijomis, ir paaiškino A.Jaceniukui, „kiek ir iš ko būdavo renkama srityse ir kam būdavo išdalijama“.

Per aiškiai surežisuotą incidentą, siekiant pabrėžti vyriausybės vajų prieš korupciją, vidaus reikalų ministras kreipdamasis į premjerą Arsenijų Jaceniuką pareiškė: „Arsenijau Petrovičiau, tai ne šou – aš jus iš anksto įspėjau. Laikau tai skiepais (ir manau), kad toks viešumas būtinas.“

„Kai šalis kariauja ir kai mes skaičiuojama kiekvieną skatiką – jie vagia iš liaudies ir valstybės, – atsakė vyriausybės vadovas. – Taip nutiks kiekvienam, kas pažeidinėja įstatymus ir tyčiojasi iš Ukrainos valstybės.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.