Po „Germanwings" tragedijos Norvegijos bendrovė keičia taisykles

Po šiurpios tragedijos, kai buvo

Lėktuvo katastrofa sukrėtė pasaulį.<br>AP nuotr.
Lėktuvo katastrofa sukrėtė pasaulį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Mar 26, 2015, 6:45 PM, atnaujinta Jan 8, 2018, 4:56 AM

Nuo šiol pilotų kabinoje visada turės būti mažiausiai du žmonės, ketvirtadienį pareiškė trečiosios pagal dydį Europos pigių skrydžių bendrovės atstovas Thomasas Hesthammeris. Jis pabrėžė, kad „iš kabinos bus galima išeiti tik tada, jei joje liks dar du žmonės“, praneša agentūra AFP.

Apie tokias pataisas diskutuota jau kurį laiką, sakė T. Hesthammeris. Tyrėjų išvados dėl „Germanwings“ sudužimo „paspartino klausimo sprendimą“. Naujoms taisyklėms dar turės pritarti Norvegijos aviacijos tarnyba. „Aš manau, kad naujos taisyklės galios nuo rytojaus (penktadienio)“, – pridūrė atstovas.

Iš Barselonos į Diuseldorfą skridęs „Germanwings“ lėktuvas su 150 žmonių antradienį sudužo Prancūzijos Alpėse. Prancūzijos tyrėjų duomenimis, antrasis pilotas tyčia sukėlė katastrofą. Likęs vienas kabinoje, jis nukreipė orlaivį žemyn.

Remiantis Vokietijos aviacijos taisyklėmis, vienas pilotas gali palikti kabiną, kad nueitų į tualetą. Tokiu atveju antrasis pilotas laikinai kabinoje lieka vienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.